Barbarina kuća iz bajke: “Uživam u svakom detalju koji sam sama napravila” /FOTO/

Autor: D.K.

PLETERNICA – Više od dva desetljeća kuća Barbare Ravlić iz Pleternice za Božićne blagdane postaje kao iz bajke. Iako ukrašavanje i nije baš malen financijski izdatak, sve radi s puno ljubavi i pažnje.

– S ukrašavanjem počnem 4. prosinca, na sv. Barbaru, kad mi je imendan. Za sv. Nikolu napravim određene dodatke u uređivanju, a kako se bliži sam Božić na redu je kompletno uređenje – prepričava nam.

Osim same kuće, cijela okućnica zabljesne lampicama, a tu su i Djed Mraz, snjegović, saonice i mnogi drugi detalji koji privlače pozornost susjeda i prolaznika. Mnogi tako zastanu pogledati kuću iz bajke na glavnoj cesti od Pleternice prema Sulkovcima.

Ukrašava Barbara i samo dvorište koje nije na dohvat pogledu prolaznicima, ali to joj čini zadovoljstvo jer uživa u svim detaljima u koje je uložila puno vremena i truda.

Barbara je umirovljenica i vremena za ukrašavanje ima dovoljno. Dugi niz godina, kao i njen pokojni suprug, radila je u Oropletu kao kuharica, a sad gotovo svake godine ide na Prvić raditi kao kuharica. Ima sina i troje unučadi na koje je izuzetno ponosna pa je dio Božićne bajke upravo tu i zbog njih.

Iako Slavonka velika je prijateljica s Ramcima i članica je pleterničkog zavičajnog KUD-a. Rado se oblači u ramsku nošnju, nastupa, pjeva i pleše, ali nikada ju ne zaobiđe kuhinja u kojoj uvijek za sve društvo i prijatelje priredi nešto ukusno.

Barbara na sličan uređuje okućnicu i u Uskrsnim danima što također plijeni pozornost susjeda i brojnih prolaznika.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: