Na bankomatu pronašla tuđi novac: “S novcem u rukama nisam razmišljala što napraviti”

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Tmuran i kišoviti ponedjeljak umalo je postao još tmurniji za Vladimira Hoju iz Poljane kod Lipika. Zbog žurbe je ostao bez dvije tisuće kuna, no srećom Požežanka Dubravka Vulić pokazala je i dokazala da još uvijek ima poštenih ljudi.

Vladimir je došao u Požegu kupiti školski pribor za djecu i obaviti još neke stvari sa suprugom. Prije kupovine je otišao do bankomata u Babukićevoj ulici. Pokušao je podići dvije tisuće kuna, ali prema svemu sudeći nije uspio od prve. Naime, bio je u žurbi, nepropisno je parkirao automobil i u svemu tome je zaboravio PIN kartice. K tome se nestrpljiva supruga bojala dolaska policije jer su nepropisno parkirali pa je trubila da što prije završi s podizanjem novca. Pravi je PIN Vladimir ipak ukucao iz drugog pokušaja. Ukucao je i iznos novca koji želi podići i vjerojatno u žurbi uzeo je samo karticu, ali ne i novac. Bankomat mu je izbacio dvije tisuće kuna koje su smješkale prvom nalazniku ne baš malog iznosa.

Na bankomat je ubrzo došla Požežanka Dubravka Vulić. I ona je zbog zakazanih obveza bila u žurbi.

– Ma ja vam nisam ni ubacila karticu u bankomat, a novci su već bili vani. Pomalo sam ostala u nevjerici jer sam vidjela novac kojeg netko nije uzeo s bankomata. Prvo što sam vidjela je papir s izlistanjem na bankomatu kojeg sam ubacila u koš. Kad sam ugledala novac, potražila sam ipak taj listić jer sam vidjela da nešto nije u redu. Brzo sam pronašla to izlistanje jer su svi ostali izlisti koji su se nalazili u košu bili mokri od kiše. S papirićem i novcem u rukama ostala sam u razmišljanju što dalje. Kad sam došlakući nazvala sam djecu i sve im ispričala. Oni su po tom listiću ne znam ni ja kako došli do imena vlasnika tog izlista, a samim time i novca. Nismo uspjeli nikako preko tog izlista stupiti u kontakt na koga se on odnosio. Nazvala sam Privrednu banku i njima isto sve ispričala te zatražila da mi kažu o kome se radi i odakle je taj čovjek. Službenici u banci su bili oprezni i govorili su mi da ne smiju otkrivati identitet svojih klijenata. Rekla sam im da je novac kod mene i neka ga oni obavijeste o tome – ispričala nam je Dubravka.

Nakon razgovora sa službenicima banke, Dubravka nije trebala dugo čekati poziv vlasnika novca. Ubrzo joj je zazvonio telefon, a s druge se strane predstavio Vladimir Hoja i rekao da su ga zvali iz banke i rekli mu o čemu se radi.

– Nije on mogao vjerovati da ima na ovom svijetu toliko poštenih ljudi koji vraćaju pronađeni novac. Dogovorili smo se oko primopredaje novca koji je trebao biti za kupovinu bilježnica i školskog pribora. Na svu sreću nije izgubljen, zbog čega je Vladimir sretan, a nudio je čak i novčanu nagradu – dodaje Dubravka.

Na nagradu nije pristala kao ni na fotografiranje za naš portal.
Šteta, jer ipak malo je takvih ljudi. Neka ova istinita priča bude primjer drugima kako postupiti ako se nađu u sličnoj situaciji.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: