Bajkeri kupili zemljište na kojemu dobrovoljno grade klupske prostorije

Autor: Jelenko Topić

DSC_0495POŽEGA – Uz svoje redovne aktivnosti kao što su moto-susreti, gostovanja kod drugih klubova i slično članovi Moto kluba „Independent“ iz Požege svakog vikenda dobrovoljnim radnim akcijama grade klupske prostorije u Eminovcima. Klub ima 36 članova od kojih dio živi izvan požeškog kraja, a na ove akcije u pravilu subotom, ih se odaziva oko 12.

Predsjednik Moto kluba “Independent” Ivan Kuprešak Iko u razgovoru s našim novinarom Jelenkom Topićem

-Prije četiri godine smo vlastitim novcem kupili zemljište u Eminovcima udaljeno nekoliko stotina metara od prometnice Požega-Jakšić, 2013. godine smo to ogradili dobrovoljnim radom, a nasuli smo oko 200 četvornih metara zemljišta koje je bilo podvodno – kaže predsjednik kluba Ivan Kuprešak Iko i dodaje da su od Hrvatskih šuma kupili višemetricu crnog bora, te izrezali kod svoga člana Ivice Blima u Bankovcima. Autoprijevoz Kelić iz Vesele im je pomogao u prijevozu te građe, a također prijevoznik Mile Golić iz Požege pomogao im je u nabavci građevinskog materijala da bi u ožujku ove godine izgradili temelje i betonsku plohu na kojoj sada od tih drvenih oblica grade klupske prostorije. Potporu im je dala i općina Velika, a najavljeno je da će pomoći jakšićka općina na čijem području se gradi objekt. Oni ovdje troše novac od svojih članarina, ali i daju novčane priloge za materijal kako bi objekt čim prije podigli i završili radove.

Složna ekipa „Independenta“ ovdje dosta radi, ali se i dobro zabavljaju jer su klapa spremna za rad i opuštanje.

-Za izgradnju koristimo i dio novca prikupljenog na moto-susretima, kupili smo crijep, pa planiramo do kraja godine objekt staviti pod krov – nastavlja Kuprešak dodajući da su nabavili prozore i vrata koje će uskoro ugraditi, a za njihova druženja lokacija je pogodna jer su tu po strani tj. izvan naselja tako da nikome ne smetaju

Uz objekt, kojega će koristiti za opuštanje i druženje članovi kluba i njihovi prijatelji, kao i dragi im posjetitelji, planiraju urediti natkrivenu terasu, a sve bi dovršili i otvorili do moto-susreta iduće godine.

Više iz kategorije