Bacite sendviče i dolazite na pečenku – Požežani častili navijače na Dalmatini!

Autor: 24sata.hr

Njih je bilo 40-ak u autobusu, a mi smo se vraćali u Gorski kotar, s nama je bila i ekipa iz susjedne Slovenije. Bilo je svega, zapjevali smo, a onda su nas potjerali zaposlenici benzinske, priča čitatelj za 24sata.hr

Feštalo se u nedjelju diljem Lijepe Naše, Hrvatska se kvalificirala na 12. od mogućih 14 velikih natjecanja od samostalnosti nakon dramatične pobjede nad Rusijom na potopljenom poljudskom terenu.

Ekipa iz jednog autobusa iz Požege, pak, na odmorištu na Dalmatini u zaleđu Splita priredila je pravu slavonsku gozbu i počastila navijače u prolazu i ostale slučajne prolaznike raznim delicijama.

– Stali smo na prvoj benzinskoj na autocesti. Došla nam je ekipa i rekla: “Bacajte te sendviče, dođite na pečenku!” – govori nam čitatelj Antonio Milošević (30) koji se s društvom vraćao s utakmice u Gorski kotar.

– Njih je bilo 40 u jednom autobusu, a nas osmero iz mjesta Gerovo, a s nama je putovala ekipa i iz susjedne Slovenije! Živimo uz granicu, mnogi od nas i rodbinski su povezani. Od 500 stanovnika iz našeg mjesta, 20 nas je išlo na utakmicu. Ali treba odati priznanje ovim Požežanima, mi tu nismo bitni – dodao je.

Pa kako je izgledalo to druženje?

– Bilo je odojka, kulena, slanine, vina… I zapjevali smo “Inati se, Slavonijo”. Nakon nekog vremena došli su zaposlenici benzinske i potjerali nas – nasmijao se.

Kaže kako mu ovaj navijački izlet nije prvi. A nada se, ni posljednji.

– Išli smo na sva bliža gostovanja, pa i na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. A velika nam je želja otići i u Katar… Prije ženidbe – završio je Antonio.

24sata
24sata

Foto naslovnica: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek