Austrijski lanac domova umirovljenika ušao u našu zemlju, a zanimaju se i za otvaranje objekta u požeškom kraju

Autor: Jelenko Topić

Tvrtka SeneCura iz austrijskog glavnog grada Beča odnedavno je u novi je vlasnik Doma za starije i nemoćne Severović u okolini Zagreba, a kapacitet mu je 148 ležaja. Imaju više od 20 godina iskustva u području skrbi za starije, a posjeduju niz domova diljem Austrije, Češke, Slovenije i Švicarske, a sada se šire i na hrvatsko tržište.

-Želimo ponuditi kvalitetnu njegu starijim osobama u Hrvatskoj prema najvišim standardima SeneCure. Vjerujemo da je naše dugogodišnje iskustvo u uspostavljanju i upravljanju ustanovama za zdravstvenu zaštitu i njegu, dobra osnova za uvođenje uspješnog koncepta na nova tržišta, uključujući i Hrvatsku – poručili su iz tvrtke SeneCura.

Kako smo neslužbeno saznali oni pokazuju zanimanje za otvaranje objekta u požeškom kraju jer barataju sa podacima o velikoj navali za smještaj u postojeće domove gdje se čeka i po nekoliko godina. SeneCura, prema raspoloživim informacijama ponajprije kupuje postojeće domove koji su na prodaju, a nije rijedak slučaj da kupe zemljište i izgrade nove objekte. Jedan od problema njihovog dolaska u ovaj kraj je nedostatak objekata većeg kapaciteta u privatnom vlasništvu koje bi oni kupili jer su ovdašnji objekti uglavnom sa relativno malim brojem ležaja.

Moto kompanije je “bliže čovjeku”, a kažu da je to osnova uspješnog suživota štićenika, članova obitelji, djelatnika i šireg lokalnog okruženja u kojem djeluju individualni domovi za starije koji su u vlasništvu tvrtke:

-Slijedimo koncept poštovanja naših štićenika i osiguravamo kvalitetu njihovog života i življenja u našoj skrbi. Svjesni osjetljivosti pružanja usluge skrbi i njege starijih osoba, veliku pažnju posvećujemo i komunikaciji sa njima, njihovim voljenima, zaposlenicima i lokalnim zajednicama – zaključili su austrijski poslovni ljudi iz SenaCure.

Inače, tvrtka vodi 84 doma za starije u Austriji, 19 domova u Češkoj, a nedavno su ušli i na slovensko tržište. Tamo imaju tri dosad kupljena doma, a još pet ih je u fazi planiranja izgradnje.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88