Aureafest bit će održan uz sve propisane epidemiološke mjere: Nikakvih zapreka nema da se ne održi niti se o tome razmišlja!

Autor: D.K.

Sredinom srpnja u Splitu je održan poznati glazbeni festival, a proteklog vikenda Festival šansone u Šibeniku. Upravo te dvije županije Njemačka je proglasila crvenom zonom zbog broja zaraženih osoba koronavirusom. Na sreću te priredbe su prošle, a broj zaraženih posjetitelja sa njih nije zabilježen. Obje su bile na otvorenim prostorima središta ta naša dva jadranska grada.

Slijedećih dana točnije od 28. do 30. ovog mjeseca u gotovo identičnim uvjetima održat će se festival Aureafest na baroknom Trgu svetog Trojstva u Požegi. Naravno uz poštivanje i provođenje svih epidemioloških mjera u dogovoru sa nadležnim službama.

Tako će 450 osoba koje će ući u ograđeni prostor ispred festivalske pozornice biti međusobno odvojeni tj. na socijalnoj distanci, a evidentirati će se njihova imena, prezimena i kontakt telefoni. Oni su za takvo praćenje festivala mogu prijaviti i putem elektronske pošte.

Ostali gledatelji će slobodno biti na prostoru trga i pratiti festival pri čemu je dakako poželjno da i oni budu propisno međusobno razdvojeni. Svima je dobro poznato da je epidemiološka slika Požeško-slavonske županije stalno najbolja u našoj zemlji.

Mjerodavne službe i odgovorni ljudi tako pripremaju ovu veliku priredbu sa koje će „Zlatne žice Slavonije“ u subotu uvečer ići izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji, a dva koncerta tj. nastupe Šime Jovanovca i sastava Gazde će snimiti za dvije zasebne emisije, te naknadno emitirati.

Stoga očigledno nema nikakvih razloga da se priredbe ne održe jer pandemija koronavirusa nije razlog za ukidanje i zatvaranje bilo čega. Tim prije što je Požegi i njenim građanima potrebna ovakva priredba među ostalim kako bi se nastavila i višedesetljetna tradicija pjesme, svirke i običaja u gradu na Orljavi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88