Aurea fest pod sloganom „Sedam dana-sedam noći“

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –  Direktor Aurea festa Veljko Valentin Škorvaga zajedno sa svojim suradnicima prodirektorima Zvjezdanom Marjanovićem, Dominikom Škrabalom, te dogradonačelnikom Darkom Puljašićem i direktoricom Turističke zajednice grada Silvijom Podoljak predstavio je novinarima sadržajan program ovogodišnje sedmodnevne festivalske priredbe u Požegi od 30. kolovoza do 5. rujna.

Dogradonačelnik Puljašić je istakao da grad stoji iza festivala koji je njegov brand, te daju punu podršku ljudima koji rade festival bez ikakvih utjecaja sa strane.

-Program je bogat sadržajima za sve uzraste i glazbene ukuse, a održat će se pod sloganom „Sedam dana-sedam noći“- kazao je Veljko Valentin Škorvaga dodajući da će prvoga dana 30. kolovoza biti Festival običaja uz tradicionalnu povorku i Požešku berbu grožđa, a uslijedit će izbor za najgizdavije Šokice i  koncert požeškog TS Zlatna dolina s gostima.

Slijedećeg dana je Festival uličnih svirača i mađioničara, na kojem će se izvoditi glazbene točke raznih stilova i vrsta sastava kao i točke mađioničara, a 1.rujna Festival jazza uz nastup Big Banda Požega s atraktivnim vokalnim i instrumentalnim solistima.

Festival koreografiranog folklora je 2. rujna, a nastupiti će najbolja kulturno umjetnička društva Slavonije s atraktivnim koreografijama plesova Hrvatske i drugih naroda, zatim je 3. rujna Festival plesa obogaćen gostovanjem plesnih skupina koje izvode sportski ples, akrobatski rock and roll i breakdance. Iste večeri je koncerta Ivana Zaka, te iza ponoći u diskoteci Platinum Festival DJ-a i MC-a kada će se predstaviti značajne predstavnike ove vrste glazbe iz naše zemlje.

Po tradiciji petak 4. rujna je rezerviran za Festival popularne glazbe sa novim pjesmama, te hitovima sa ranijih festivala kada će po riječima prodirektora te večeri Zvjezdana Marjanovića nastupiti nastupiti Kumovi, Lidija Bačić, Dalmatino, Maja Šuput, Ivan Zak, Mate Bulić, Geronimo i drugi.U prvom dijelu će oni izvesti novu pjesmu, a u drugom dijelu jedan od svojih hitova s nekog od proteklih festivala.

Zadnjeg dana 5. rujna su Zlatne žice Slavonije uz izvođenje novih pjesama i hitova sa ranijih festivala, a nastupiti će 15 najpopularnijih solista i sastava.

-Slavonske lole, Cecilija, Gazde, Garavuše, Štef Jeršek, Begini,Ćiro,Slavonski dukati, Od srca do srca, Đuka Čaić, Salaš i Ravnica dio su izvođača- kaže prodirektor Dominik Škrabal.

-Sve dane u Pješačkoj zoni će trajati Festival vina i Festival gastronomije gdje će se moći kušati najbolja vina Zlatne doline i kušati stara jela Požege i Požeštine sada već i široj javnosti poznata pod nazivom Muzej u loncu uz razne igre od Ej ti pij liste u kojoj se natječe za diplomu Vinskog pripravnika, Vinskog magistra i Vinskog doktora na vrlo zabavan način kao i natkuhavanje Muzeja u loncu poznatih osoba iz svijeta zabave, kulture i privrede- zaključio je Škorvaga i dodao da će se izvoditi: ugao bećaraca, ugao jazza, ugao klasike, ugao običaja, ugao mađioničara, ugao plesa itd. Kroz taj tjedan svaku noć u dogovorenim lokalima i restoranima svirat će glazba različitih stilova.

Direktorica TZ grada Silvija Podoljak istakla je da će oni dati logističku potporu festivalu koji će ove godine imati smanjene troškove za 30 posto uz zadržavanje programskih sadržaja što uključuje i poznatu Fišijadu 4. rujna u parku kraj Orljave, te niz drugih pratećih sadržaja vezanih uz povijesne postrojbe, polumaraton i drugo.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: