„AUREA FEST 2019.“ OD 29. 8. DO 1. 9.: Mnogo sadržaja na devet lokacija za sve ukuse i uzraste

Autor: DK

-Pedeset godina grad Požega je pokretač i daje stalnu potporu svome festivalu,  zahvalni smo svima koji ga podupiru, a sve to pokazuje bogatstvo i tradiciju  Slavonije – istakao je na konferenciji za novinare uoči ovogodišnjeg 50. festivala „Aurea Fest“ gradonačelnik Požege Darko Puljašić, te dodao da ova priredba od  29. kolovoza do zaključno s 1. rujnom donosi mnogo žanrova glazbe u izvođenju vrhunskih domaćih glazbenika.

Direktor festivala Ivan Bunjevac dodaje da uz festivalske glazbene programe na devet lokacija kroz te dane Požega nudi niz drugih sadržaja počevši od vinske ponude pa do gastronomije po čemu je poznat ovaj kraj.

-Imamo mnogo pratećih sadržaja kao što su Ulični festival sa brojnim izvođačima svakoga dana u Pješačkoj zoni, Aurea art park Pod gradom, tradicionalna „Fišijada“ 30. kolovoza u parku kraj Orljave, zatim 7. Old tajmer susreti, zabavni park za djecu, dječji Aurea Fest, atletski maraton, „Vinograd“ u Lermanovoj ulici sa ponudom ovdašnjih vinara, Funky food sa različitim gastro specijalitetima na tri lokacije, izložba o povijesti festivala  i drugo – kazala je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice grada.

Umjetnički direktor „Aurea Festa“ Damjan Pirović naglašava da su pripremili program za sve glazbene ukuse uz vrhunske izvedbe poznatih estradnih imena, a na retrospektivi  „Pjevat će Slavonija“ nastupit će zanimljivi glazbeni dueti pri čemu će festivalskim orkestrom ravnati pet dirigenata.

Tu su i koncerti Slavonskih lola(subota 31. 8. u 22 sata), te Krunoslava Kiće Slabinca(nedjelja 1.9. od 22 sata). Svi programi na Trgu svetog Trojstva su besplatni za posjetitelje.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: