“Atraktivna” vožnja nekad glavnim prijevoznim sredstvom

Autor: D.K.

VELIKA – Povodom 100 godina dolaska željeznice u Veliku i obilježavanja Dana općine Velika danas je organizirana zanimljiva utrka old timer biciklima u organizaciji skupine zaljubljenika turističkih manifestacija na području općine Velika.

Start utrke bio je kod crkve sv. Augustina, u Velikoj, odakle se 15-ak sudionika sa svojim ljubimcima zaputilo na “atraktivno bicikliranje” na relaciji Velika-Češljakovci-Radovanci-Biškupci-Velika.

-Pozdravljam prijedlog ove manifestacije i njeno samo održavanje koju su organizirali naši mještani koji se rado odazivaju i podržavaju sve turističke atrakcije u općini Velika. Ovo je prva godina ovakve utrke za koju želimo da postane tradicionalna i na koju ćemo naredne godine potaknuti i one druge koji se ove godine nisu odazvali. Želimo da ova atrakcija bude prva kao takva u ovom kraju – rekao nam je Vlado Boban načelnik općine Velika.

Za ovu utrku najviše zasluga ima Franjo Radman koji je također bio na utrci sa svojim ljubimcem proizvedenim u davnoj 1939. godini. Tadašnji bicikli su imali posebna značenja i ne mogu se usporediti sa današnjim modernim biciklima a i vrijednost im je bila veoma velika.

Tijekom vožnje od starta do cilja neki su morali odustati zbog tehničkih razloga ali ipak su se pridružili na cilju u “Lugarnici” gdje je bilo ugodno druženje svih sudionika.

Više iz kategorije