Asistenti u nastavi i ove godine u požeškim osnovnim školama

Autor: S.P.

POŽEGA –  Projekt “Petica za dvoje” i nove školske godine osigurat će pomoćnike u nastavi djeci s poteškoćama u tri požeške gradske škole. O 34 učenika brinut će 33 asistenta – u OŠ A. Kanižlića bit će deset pomoćnika, u OŠ D. Cesarića sedam pomoćnika te u OŠ J. Kempfa 16 pomoćnika. Projekt „Petica za dvoje – III. faza“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda,  a njegova je vrijednost 1,5milijuna kuna, od čega 120 tisuća kuna sufinancira Grad Požega.

dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije grada Požege

“Uspjeli smo i ove godine kao i prethodnih godina aplicirati projekt prema Ministarstvu znanosti obrazovanja i  sporta, gdje smo u zadnje dvije godne dobili određena sredstva te zaposlili smo pomoćnike u nastavi i tako pomogli djeci s teškoćama. Do sada smo prošli tri faze odobravanja od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – prošli smo fazu prihvatljivosti  učenika, administrativnu provjeru dokumentacije te prihvatljivost troškova i ocijenu  kvalitete. To su tri faze koje su bile ključne i još samo čekamo zadnju fazu koja  ne bi trebala biti upitna a to je  finalno odobravanje projekta,” rekao je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege, dr.sc. Marko Šostar na danas održanoj konferenciji za novinare.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

Gradonačelnik Vedran Neferović izrazio je zadovoljstvo nastavkom projekta koji ima višestruki značaj jer uz pomoć djeci i roditeljima, pomaže i mladim nezaposlenim osobama. Pri tom je najvažnija dobrobit djece, naglasio je gradonačelnik.

“Nakon iskustva i informacija koje imamo iz osnovnih škola o radu dosadašnji asistenata, zadržat će se one osobe koje su zadovoljile kriterije. Kako je ove godine smanjem broj asistenata koji se financiraju kroz projekt, doći će do korekcija i promjena osoba tamo gdje se pokazalo da nije bila najbolja suradnja s djecom, te da se osobe nisu pokazale u potpunosti spremne za rad u ovakvom projektu,” rekao je gradonačelnik Neferović.

Potvrda od ministarstva očekuje se kroz iduća dva tjedna, a javni poziv za pomoćnike u nastavi objavljen je 19. kolovoza na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Požega te na oglasnoj ploči i web stranici Grada Požege i traje osam dana.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: