Asfalt na dionici Bučje – Lovčić, prometnica za Orahovicu još zatvorena

Autor: V.M.

cesta1POŽEGA – Radovi na lokalnoj cesti od Bučja prema Lovčiću u Brodsko-posavskoj županiji su pri kraju a radilište su obišli župan Alojz Tomašević, dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić i ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak. Asfalt u dužini 1,1 kilometar je postavljen dok će se slijedećeg tjedna obaviti i preostali poslovi na toj dionici. Vrijednost investicije je 1,5 milijuna kuna.

Treba istaći kako ova cesta nije samo od važnosti za stanovnike tih dvaju mjesta nego i za stanovnike dviju županija, Požeško – slavonske i Brodsko – posavske jer je brza poveznica između njih. Na cesti Bučje – Lovčić treba još asfaltirati 2 kilometra koja pripadaju Brodsko-posavskoj županiji a ti radovi se planiraju završiti iduće godine.

– Što se tiče plana Županijske uprave za ceste za ovu godinu, mogu reći da će on u cijelosti biti izvršen. Ostalo je još da se završe poslovi u Čaglinu i Mitrovcu – rekao je Mijo Jozak. Dodao je kako je u ovoj godini ŽUC za redovito održavanje na raspolaganju imao 31 milijun kuna a za investicije 6 milijuna te da od toga otprilike dvije trećine odlazi na radove u Požeštini a trećina na pakračko-lipičko područje.

Kada je riječ o županijskim cestama valja kazati i to da je cesta od Kutjeva do Orahovice još uvijek zatvorena zbog dobro znanog odrona koji treba sanirati. Mijo Jozak kaže da sanacija ne ovisi o njima i da ne zna kada će cesta ponovo biti prometna.

– Uputili smo zahtjev Hrvatskim šumama da dozvole srušiti, ili da oni sami sruše, 2000 četvornih metara šume kako bi se ona krivina pokušala ‘ispeglati’ i kvalitetno obaviti sanacija. Odgovor još nismo dobili – pojasnio je M.Jozak.

cesta2

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot