Antun Bello sa konjima ide danas u Mariju Bistricu

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Na nesvakidašnji zanimljiv put poći će danas, 21. kolovoza Pleterničanin Antun Bello , vlasnik Etno kuće Bello. On će sa svoja dva lipicanca po prvi puta krenuti u marijansko svetište Marija Bistrica.

-To je svetište koje tradicionalno više desetljeća pohode vlasnici konja. Dugogodišnja mi je bila želja tamo otići, a u dogovoru sa mojim prijateljima iz udruge „Potkalnički konjari“ bit ću sudionik povorke sa stotinu zaprega i 150 jahača iz cijele zemlje – kaže nam prije polaska Antun.

Udruga križevačkog kraja „Potkalnički konjari“ bit će mu domaćin na ovom pohodu, a ukupno će 20 kilometara jahati kroz naselja tim dijelom.

Na ovaj nesvakidašnji pohod uz Antuna će poći i srednjoškolka Kristina Pavelić iz Belog Manastira koja jaše konje od svoje 16 godine tako da često odlazi na jahanja po Slavoniji i Baranji, dolazi i u Etno kuću Bello, a ona je bila sudionik pokladnih jahanja u Nardu kod Valpova i Branjinom Vrhu. Kristina Pavelić je inače je učenica završnog razreda Srednje veterinarske škole u Osijeku.

-Ovo će mi biti izuzetan doživljaj jer sam kao dijete bila u Mariji Bistrici i još se malo  sjećam toga posjeta – rekla nam je Kristina.

Dakako da ovaj pohod ima znatne troškove što će njegova obitelj i Etno kuća Bello snositi sami. Činjenica je da će on sa svojim prekrasnim grlima prezentirati svoj grad Pleternicu i Požeško-slavonsku županiju i naravno Etno kuću sa ukupno šest lipicanaca pa bi bila dobrodošla svaka potpora.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: