Antonija Jozić jedina iz Požeško-slavonske županije izabrana u visoko tijelo središnjeg HDZ-a

Autor: DK

PLETERNICA  – Slobodno se može reći da je veliki politički uspjeh aktualne gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić, mlade i perspektivne političarke, izbor u Središnji odbor  na XVII. Općem saboru Hrvatske demokratske zajednice. Prema za sada raspoloživim informacijama gospođa Jozić je jedina političarka sa prostora Požeško-slavonske županije koja je izabrana u jedno od visokih tijela stranke dobivši 965 glasova izaslanica i izaslanika što je izuzetno respektabilna brojka.

Podsjetimo, bilo je još kandidata iz Požeško-slavonske županije koji su se kandidirali u neka od visokih tijela stranke u čemu je uspjeh samo polučila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, dok aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić nije izabran za potpredsjednika stranke za koju funkciju se kandidirao.

Mnogi će reći da se dugogodišnji predani rad Antonije Jozić, kako u izvršnoj vlasti na lokalnoj razini, tako i na političkoj, isplatio što su prepoznali i oni koji su isključivo njoj povjerili svoj glas dajući joj time priliku da se svojim sposobnostima dokaže i dadne svoj doprinos za boljitak kraja iz kojeg dolazi na najbolje mogući način u što uopće ne treba imati niti malo sumnje.

U svakom slučaju za očekivati je daljnji politički uspon aktualne gradonačelnice Jozić na političkoj sceni što bi trebalo biti samo na dobrobit požeško-slavonskog kraja jer će ipak kao jedina neposredno izabrana u Središnji odbor HDZ-a imati priliku reći na najvišim tijelima stranke što je potrebno, ali i neophodno učiniti za napaćenu Slavoniju i Požeško-slavonsku županiju u ovim teškim vremenima.

Središte Požeško-slavonske županije tako i u novom stranačkom mandatu najveće domaće političke stranke ostaje bez svog predstavnika u njenim najvišim tijelima.

Slab ili nedovoljan utjecaj ovdašnjih političara na odabir kadrova na najviše državne funkcije u proteklih dvadesetak godina uzrokovao je da Požeško-slavonska županija od 1990. godine do danas nije dala ni jednog ministra, a pomoćnici i zamjenici ministara se mogu nabrojiti na polovinu prstiju jedne ruke! Da o nekim višim funkcijama i ne govorimo.

Imajući u vidu da je ovaj kraj u proteklom vremenu oskudjevao sa potporom i razumijevanjem sa najviše državne razine, što uključuje financijske potpore i kapitalna ulaganja, teško je očekivati bolji odnos prema ovoj sredini u vremenu koje je pred nama.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »