Antonija Jozić: “Aglomeracija je povijesni projekt kojim rješavamo ekološki problem, ali postižemo i novi civilizacijski doseg”

Autor: D.K.

Naravno da nam je skrb o prirodi visoko u prioritetima, ali uz rješavanje tog ekološkog problema imamo i dodatni benefit podizanja kvalitete života i jedan veći civilizacijski doseg – navodi Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Proći kroz Pleternicu, a ne susresti bager je u posljednjih mjesec dana praktično nemoguće, a razlog je izvođenje radova na sustavu odvodnje otpadnih voda u Pleternici.

Projekt službenog naziva Aglomeracija Pleternica je, kako kaže pleternička gradonačelnica, Antonija Jozić – povijesni. Razloga za to je kako sama kaže nekoliko. – Moramo imati u vidu kako je taj projekt krenuo prije više od 10 godina, shvatiti da je njegova vrijednost u visini 10-godišnjih prihoda Grada Pleternica, da je sama dužina preko 40 kilometara te jasno naglasiti njegovu važnost – kaže Jozić.

Ističe kako će se dovršetkom ovog projekta riješiti mnogobrojni problemi. – Danas imamo situaciju u kojoj pojedini građani imaju odvodnju u cestovne kanale unatoč tome da su obavezni imati septičke jame. To je problem i civilizacijske i ekološke razine. Naravno da nam je skrb o prirodi visoko u prioritetima, ali uz rješavanje tog ekološkog problema imamo i dodatni benefit podizanja kvalitete života i jedan veći civilizacijski doseg – navodi.

Trenutačno ugovorena vrijednost radova je nešto više od 130 milijuna kuna bez PDV-a, a u narednom periodu predstoji odabir izvođača za izgradnju pročistača. – Vjerujem i kako će taj proces, vrijedan oko 40 milijuna kuna bez PDV-a, uskoro biti dovršen – zaključila je Jozić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88