Antifašizam – najsvjetlija tekovina moderne Hrvatske

Autor: Jelenko Topić

PODSREĆE – Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požege organizirala je u malom selu Podsreće pod Papukom prigodnu proslavu Dana antifašističke borbe Hrvatske čime je obilježeno i 75 ustanka na ovim prostorima. Na spomenik poginulim borcima i žrtvama fašizma  obnovljenom prije šest godina, nakon što je oštećen u ratu, izaslanstva Požeško-slavonske županije, te udruga antifašista Požege, te Pakraca i Lipika, kao i Mjesnog odbora Podsreće položila su vijence.

-Antifašizam je najsvjetlija tekovina moderne Hrvatske – ustvrdio je tajnik Udruge antifašista Požege Kazimir Semunović, a predsjednica te udruge Kata Holjevac uputila je čestitke uz ovaj praznik, te pozdravila brojne goste među kojima su bili zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić, predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić, najstarija partizanka u našoj zemlji Nevenka Dujaković, zatim Vicko Njavro, zamjenik predsjednika Županijskog SDP-a, Vlado Bušić, potpredsjednik Socijalističke radničke partije Hrvatske, predstavnici vijeća srpske manjine i drugi.

-Antifašizam je pravna i moralna stečevina našeg naroda što je imalo posljedice na daljnji razvoj događaja i opstanak naroda- naglasio je u pozdravnoj riječi Njavro, a skup su još pozdravili Miroslav Grozdanić,Vlado Bušić i Mirjana Bilopavlović, predsjednice Udruge antifašista Pakrac-Lipik.

Izveden je prigodni glazbeno-scenski recital, a nastupila je mješovita pjevačka skupina SKD „Prosvjeta“ iz Pakraca izvodeći prigodne pjesme, te za vrijeme druženja požeška zabavna grupa „Osmijeh“ pod vodstvom Voje Milojevića.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: