Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Antifašisti nakon godišnje skupštine proslavili Dan žena /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Antifašisti nakon godišnje skupštine proslavili Dan žena /FOTO/ Požega.eu | Antifašisti nakon godišnje skupštine proslavili Dan žena /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA – Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požege sa više od 80 članova  na godišnjoj je skupštini donijela nove planove, a prihvaćenu su sva izvješća o radu.



-Imali smo dosta problema zbog nedostatka sredstava za rad tako da smo sve aktivnosti sami financirali, a to se odnosi na niz radnih akcija kojima su uređivali i obnavljali spomen obilježja na događaje iz Drugog svjetskog rata čime čuvamo baštinu – kazala je u izvještaju o radu udruge njena predsjednica Kata Holjevac, te dodala da su posjetili Jasenovac,Kumrovec, Vukovar i druga povijesna mjesta, te ostvarili dobru suradnju sa srodnim udrugama širom zemlje.

-Kroz stavove Vijeća za suočavanje s prošlošću vidljivo je revidiranje povijesti što se ne može tolerirati- kazao je pozdravljajući skup Stjepan Šafran, predstavnik Saveza antifašističkih boraca RH. Kroz raspravu je naglašeno potreba uključivanja mladih u rad udruge.



-Imamo spomen obilježja uređena kroz godinu zahvaljujući odricanju vaših članova, no to bi trebali raditi drugi kao što je slučaj sa ostalim objektima tog karaktera–istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić.

Novim programom rada predviđa se obilježavanje značajnih obljetnica, datuma i događaja iz tog vremena, obnova spomen obilježja Požeškog odreda u Kuzmici, dovršenje obilježja u Sloboštini, pohodi na značajna povijesna mjesta uključujući i ona iz domovinskog rata, te promicanje istine o dijelu hrvatske povijesti 1941.-1945. godine.

Nakon radnog dijela skupštine predsjednica Sekcije žena ove udruge Radojka Kovačević dala je kraći prikaz značenja Dana žena kroz protekla stoljeća, a stihove o ženi čitao je tajnik udruge Kazimir Semunović.

U nastavku su sudionici zajedničkim druženjem proslavili taj praznik, a nastupila je glazbena skupina „Osmijeh“ pod ravnanjem Voje Milojevića.

/Foto: D. Mirković/  

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.