Antifašisti kao izbjeglice iz Požege završili u Pleternici

Autor: DK

Nakon mnogo godina Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega nema svoju prostoriju u gradu gdje joj je sjedište! Bez imalo pompe i medijske halabuke skromni kakvi jesu iselili su se iz dvorišnog prostora u ulici Dragutina Lermana broj 4 kojemu je vlasnik naša država. Pokazujući svoju kulturu i korektnost sasvim tiho pokupili su stvari i preselili u privatnu kuću svoga člana Stjepana Nemeta u susjednom gradu Pleternici! Čak nisu zatražili drugi prostor od svoga grada!

-Petnaest godina rada udruge je vidljiv posebno kroz obnovu i održavanje spomen – obilježja, te obilježavanja značajnih datuma i obljetnica iz ratne prošlosti – kazao je zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić koji im je stalna potpora u njihovim aktivnostima.

Da pojasnimo. Ministarstvo državne imovine poslalo je nedavno  ovoj Udruzi antifašista rješenje za ovrhu iznosom višim od 18 tisuća kuna što pravdaju zaostalim iznosima za najam prostora kojega su do sada koristili. Na stranu što za to ne postoji valjan ugovor ni bilo koji dokument što dovoljno govori o odnosu države prema vlastitoj imovini unazad nekoliko desetaka godina. Budući oni nemaju taj novac, jer se uglavnom samofinanciraju članarinama i vlastitim prilozima uz neznatnu potporu lokalne samouprave, brzopotezno su izašli iz toga prostora. Proteklih dana na jednom okupljanju požeških antifašista rekoše da su izbjeglice i da sada u potpunosti vide što to znači.

-Ovime smo praktički istjerani iz Požege, mi smo jedina udruga koja ima status izbjeglice – kazao je jedan od članova Luka Kovačević.

Sve to im otežava rad tim prije što je riječ o osobama starije životne dobi. Možda se danas-sutra netko od odgovornih smiluje pa im nešto ponudi. Prvi korak na tom putu bit će da sredina prepozna njihov rad i doprinos društvenom životu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: