Dolaskom u Pleternicu Andrej Plenković dao veliku podršku Antoniji Jozić kandidatkinji HDZ-a za požeško-slavonsku županicu: „Kao što je radila za grad Pleternicu maksimalno će se zalagati i za Požeško-slavonsku županiju“

Autor: D.K.

U Pleternici je održana proširena sjednica Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije na kojoj je bio nazočan i predsjednik Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ministar obrane Mario Banožić.

Na sjednici se razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima na kojoj je svesrdnu podrški predsjednik Plenković dao Antoniji Jozić, kandidatkinji za požeško-slavonsku županicu.

Nakon održane sjednice predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, kandidatkinji za požeško-slavonsku županicu Antonija Jozić i predsjenik požeško-slavonskog HDZ-a prof.dr.sc. Željko Glavić koji je i kandidat za požeškog gradonačelnika obratili su se medijima.

-Ovdje smo u Pleternici i zahvaljujem na gostoprimstvu gradonačelnici Antoniji Jozić i njenim suradnicima. Drago mi je i da sam u gardu odakle potiče naš ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović. Održali smo sastanak s proširenim Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. Na sjednici smo analizirali političku situaciju ovdje u županiji i na sva postignuća koja su ostvarena u proteklih nekoliko godina i podršci koju je Vlada RH dala ovoj županiji. Izdvojit ću tri indikativna primjera koji najbolje rezimiraju što smo sve četiri godine učinili za ovu županiju. Velikom reformom financiranja lokalne i područne samouprave županije gradovi i općine su što se tiče prihoda dobili više od sto posto od svojih prihoda. Od prihoda iz EU sredstava od 212 milijuna eura koji su ugovoreni u ovoj županiji 208 milijuna ugovoreno je za vrijeme naše Vlade. Kada je riječ o najvažnijoj mjeri, a to je očuvanje radnih mjesta koju smo primijenili na razini cijele Hrvatske kako bismo premostili posljedice COVIDA 19 isplaćeno je 110 milijuna kuna za više od 12 tisuća radnih mjesta. Na tom tragu nastavit ćemo provoditi i projekt Slavonije, Baranja i Srijem i zalagati se za ravoj ovog kraja, a u konačnici i ovaj projekt ovdje Terea panonica dokazuje koliko se može učiniti na razini jednog grada poput Pleternice koji je jedan od najagilnijih među jedinicama lokalnih samouprava u RH – rekao je Andrej Plenković nastavljajući kako su u Pleternicu došli dati potporu kandidatkinju HDZ-a za požeško-slavonsku županicu Antoniji Jozić i pozdraviti odluku požeško-slavonske organizacije HDZ-a.

-Gospođa Antonija Jozić će biti jedna od tri ženske kandidatkinje za županice u RH iz redova HDZ-a što je po prvi puta u povijesti – dodao je između ostalog Andrej Plenković koji je dao podršku i Željku Glaviću kao kandidatu HDZ-a za požeškog gradonačelnika i Mariji Šarić kandidatkinji za gradonačelnicu Pleternice.

-Pozdravljam današnji dolazak predsjednika HDZ-a i premijera Vlade RH Andreja Plenkovića u Požeško-slavonsku županiju. To je izraz jedne političke i ljudske podrške kandidaturama za predstojeće lokalne izbore. Ta podrška nije samo sada. To je podrška kroz protekle četiri godine za sve ono što smo mi u jedinicama lokalnih samouprava radili. Biti kandidatkinja HDZ-a na lokalnim izborima za županicu Požeško-slavonske županije iznimno je odgovorna dužnost ali isto tako i velika čast koja mi je ukazana. Želja mi je da da kao buduća županica sva svoja znanja, iskustva i kompetencije u upravljanju lokalnom samoupravom prenesem na našu cijelu Požeško-slavonsku županiju – rekla je Antonija Jozić koja se zahvalila Županijskoj organizaciji na kandidaturi kao i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću koji je iskazivao svu podršku u proteklom razdoblju.

Riječi zahvale na svemu uputio je i predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a dr. Željko Glavić koji je naglasio kako su na proširenom predsjedništvu raspravili aktualna pitanja vezana uz predstojeće lokalne izbore.

-HDZ na predstojećim lokalnim izborima ima vrlo tešku zadaću, a to je potvrditi najbolji rezultat na prošlim izborima 2017. godine. U svih deset lokalnih jedinica uključujući i jedanaestu županiju vlast je osvojila Hrvatska demokratska zajednica. Taj rezultat nije lako ponoviti. Sigurni smo da to možemo – rekao je dr. Glavić naglašavajući kako se na predstojećim izborima očekuje i podrška stranke.

Na kraju obraćanja predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao kako očekuje da će svi kandidati HDZ-a dobiti najveću podršku građana Požeško-slavonske županije zbog svih postignutih dosadašnjih rezultata.

-Vrlo angažiran pristup gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić i nadam se buduće županice šalje jednu snažnu poruku da će se kao što je radila za grad Pleternicu da će se maksimalno zalagati i za Požeško-slavonsku županiju. Uvjeren sam da će se kroz kampanju i prezentaciju programa te sva dostignuća da će se dobiti zasigurno pridobiti većinsko povjerenje građana ove županije – zaključio je Andrej Plenković.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88