„Anđa“ i Cener idu dalje: Pridružite se planinarskom pohodu i jedinstvenoj atletskoj utrci po Papuku

VELIKA – U organizaciji Planinarskog društva „Mališćak“, Velika 2. prosinca se održava Memorijalni pohod na Anđinu baraku. Spomen je to na 11 hrvatskih branitelja koji su početkom prosinca poginuli na bazi Papuk, a iz godine u godinu broj planinara sudionika ovog pohoda sve je veći.

2014. godine se rodila ideja da se uz planinarski pohod održi i utrka Papukom na dionici dugoj 10 kilometara. Već prve godine za utrku se prijavilo više od 70 sudionika iz Pakraca, Lipika, Đakova, Osijeka, Požege, Zagreba, Donjeg Miholjca, itd.

 – Staza je jako lijepa, uspon je, ali nema nekih šokova…Staza je odlična….Vrijeme je idealno, a staza odlična…- samo su neki od komentara dosadašnjih sudionika Papučkog cenera.

Ove se godine na utrci očekuje stotinjak trkača među kojima će biti i hrvatski branitelji koji na ovaj način žele odati počast svojim suborcima koji su poginuli za domovinu. Organizacija nije nimalo jednostavna, posebice zbog vremenskih uvjeta na Papuku gdje u ovo doba godine već zna biti i snijega. No, sve je to za sudionike dodatni izazov, a da su Veličani itekako dobri organizatori pokazalo se već u dosadašnjim utrkama.

Start utrke je u 10, 30 sati ispred zgrade Parka prirode Papuk na 263 m/nv. Najviša točka staze je 780 m/nv, a cilj na 735 m/nv.

Do sada se za utrku prijavilo više od 50 trkača iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Prijave su otvorene do 23.11.2018. god. u ponoć, moguće su i naknadno te na sam dan utrke tako da organizatori i ove godine očekuju velik broj sudionika na ovoj vrlo atraktivnoj utrci.

Detalji utrke i prijave su na www.stotinka.hr.

Planinarski pohod na Anđinu baraku održava se 18. godinu. Okupljanje planinara je kod crkve sv. Augustina u 8,30 sati, a polazak na turu je u 9 sati trasom Velika-Stari grad-Lapjak-Nevoljaš-Anđina baraka.

Za sve planinare i trkače na cilju je osigurana tradicionalna slavonska zakuska, kruh i mast te čaj i kuhano vino. Papučki cener i Memorijalni pohod na Anđinu barakau održavaju se pod pokroviteljstvom Općine Velika, tamošnje turističke zajednice, TZ Požeško-slavonske županije i Parka prirode Papuk, no zasigurno najveći dio organizacije je na volonterima PD Mališćak. Za sve informacije vezane uz planinarski pohod javite se Tomislavu Juriću (098/166 1480) i Tomislavu Šebalju (091/118 9901), a za utrku Papučki cener Mariju Periću na broj 098/160 4468.

0 Comment