Ambiciozni planovi za ovu godinu

Autor: DK

KUD POZESKA DOLINA 20.3.2014.POŽEGA – Kulturno umjetničko društvo “Požeška dolina”  održalo  je  svoju  redovitu godišnju skupštinu na kojoj je bilo riječi o  radu u prošloj godini, financijskom izvješću te ovogodišnjim planovima. KUD “Požeška dolina”  kako je istaknuto jedno je od najmlađih folklornih društava i ove godine obilježava petu obljetnicu rada.

Članovi društva kako doznajemo od  predsjednika  Zlatka Vukovića vrijedni su i marljivi te imaju ambiciozne planove i za ovu godinu u kojoj žele ujedno  postati i najbolje društvo u gradu Požegi.

” Njegujući izvorni folklor članovi ovoga društva uglavnom su bili orijentirani na dramski izričaj, pučki igrokaz i zato njihov rad nije bio dovoljno prepoznat. To smo tijekom prošle godine nastojali ispraviti pa su oni  nastupali na mnogim priredbama i manifestacijama diljem naše županije pa i šire. Meni osobno bio je najdraži nastup u Orubici gdje smo od tamošnjeg društva izuzetno dobro prihvaćeni te su nas i ove godine pozvali u goste”,rekao je Vuković

Posebna će pozornost dodao je  biti posvećena radu s najmlađima ali i nastupima na kojima prezentiraju bogatstvo običaja grada Požege i Požeškog kraja u čemu će imati i puno potporu grada Požege i Požeško-slavonske županije.

KUD POZESKA DOLINA 20.3.2014. (2)

Tako folkloraši Požeške doline planiraju zahvaljujući jedinoj certificiranoj voditeljici  odvojiti rad onih starijih od mlađe dobne skupine kako bi mladima dali više prostora za kvalitetan rad i nastupe.  Svoje će aktivnosti u idućem razdoblju članovi Požeške doline još više intenzivirati. Sada ih očekuje i nastup na tradicionalnoj priredbi  Mozaik koju organizira Zajednica udruga kulture Požeško-slavonske županije te druga gostovanja, a tu je i snimanje novog  običaja.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića