Alilovčani dobivaju pješačku stazu kroz svoje mjesto u dužini 2,2 kilometra: “Već nekoliko godina nastojimo realizirati ovu investiciju“

Autor: D.K.

Od rujna ove godine sigurnost pješaka ali i drugih sudionika u prometu, na području općine Kaptol, kroz naselje Alilovci trebala bi biti veća. U narednih 75 dana izgradit će se pješaka staza uz Županijsku cestu od Kaptola do granice grada Požege u dužini 2,2 kilometra koja je investicija vrijedna nešto više od 1,5 milijuna kuna.

Novo gradilište, kojih ne nedostaje na području Požeško-slavonske županije, posjetili su župan Alojz Tomašević i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

-Ove se investicija financira s 80 posto sredstava Županijske uprave za ceste, dok općina Kaptol osigurava ostatak. Radove izvode Ceste Požega i Promet građenje, a rok završetka je 75 radnih dana. Ovo će doista puno značiti za naše stanovništvo. Mi se već nekoliko godina zalažemo za ovu investiciju, jer na ovoj dionici županijske ceste od sredine 80-tih godina do zadnje prometne nesreće koja se dogodila prošle godine, ovdje je stradalo 15 osoba, što pješaka što vozača. Vrlo je kritična dionica i zahvaljujemo se svima koji su omogućili realizaciju ovog projekta – rekao je načelnik Mile Pavičić dodajući kako je početak radova ujedno i simbolično obilježavanje Dana općine koji se slavi 29. lipnja.

-Iznimno mi je drago da smo danas ovdje u Alilovcima, gdje će ŽUC Požeško – slavonske županije u suradnji s općinom Kaptol sufinancirati izgradnju nogostupa za dobrobit svih stanovnika. Ovaj nogostup, odnosno pješačka staza od iznimne je važnosti za ovo naselje,zbog još veće sigurnosti ovog cestovnog pravca. Ovo je rezultat suradnje ŽUC-a i lokalne samouprave – po sličnom modelu radimo u Kutjevu, radit ćemo i u općini Jakšić, Velika, u Čaglinu završavamo s velikim radilištima, a pripreme za iduću godinu velike su za područje gradova Pakraca i Lipika – rekao je župan Alojz Tomašević.

Što se tiče proslave Dana općine zbog trenutne situacije s COVID-19, svečana sjednica Općinskog vijeća neće se održati kao i drugi svečani sadržaji.

-Ako epidemiološka situacija bude povoljnija proslavu Dana općine i prigodne druge svečanosti organizirati ćemo tijekom rujna do kada će biti i dovršena ova investicija odnosno izgradnja nogostupa – zaključio je načelnik Pavičić

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88