Aleja ambrozije: Hrvatske vode opet zakazale, građani šetnicu uz Veličanku izbjegavaju u širokom luku

Autor: D.K.

POŽEGA – Svaki grad ima svoju aleju pa tako i naš. S pravom ju možemo nazvati Aleja ambrozije.

Naime, ako ste ovih dana odlučili prošetati novoizgrađenom šetnicom uz Veličanku zasigurno ste primijetili, a možda i zapali u nepokošenu travu na nasipu. To svakako ide na dušu Hrvatskim vodama. Za pretpostaviti je da i ove godine Hrvatske vode, koje su zadužene za košnju uz vodotoke, imaju već uobičajenu dinamiku košnje (svibanj, srpanj i rujan).

– Lani je bilo još nekako, bile su suše pa je i trava sporije rasla. Ali ove godine nije normalno. Priča se o kaznama za građane koji ne pokose ambroziju na svojim parcelama, a tu je čitavi rasadnik – kaže nam naš sugrađanin sa Sajmišta koji gotovo svakodnevno šeta nasipom.

Prizori ne samo da su ružni i ostavljaju dojam neurednog grada, nego su i opasni po zdravlje, posebice onih koji muku muče s alergijama.

Hrvatskim vodama očito nije važno ni kako grad izgleda ni jesu li svojim nemarom zakinuli građane koji ovakva mjesta izbjegavaju u širokom luku. Bitno je da računi dolaze na vrijeme.

Zaboravljaju još jedan važan detalj, a to je da se ambrozija širi „kao šuga“ i da će sutra niknuti pred obližnjim kućama, a onda će odgovornost snositi tko drugi nego sami građani.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: