Al je lipo naše kolo malo, da je veće ne bi ni valjalo (FOTO GALERIJA)

Autor: S.P.

POŽEGA – Sedmu godinu zaredom u organizaciji GKUD Požega održana je Županijska smotra dječeg folklora “Al je lipo naše kolo malo” koja je okupila brojne mlade folkloraše iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije. KUD “Šijaci” iz Biškupaca odabrani su za sudjelovanje na Đakovačkim vezovima.

Uz domaćine i Gradsku glazbu “Trenkovi panduri” Požega, varljiva lipanjska kiša u Gradskom kazalištu okupila male čuvare tradicije i baštine. Svoje znanje o davnim igrama i pjesmama koje su čuvane s koljena na koljeno još iz vremena prabakinih baka i djedova, predstavili su redom: Dječji vrtić “Sv. Leopolod Mandić”, KUD “Tomislav” Županja, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Šijaci” Biškupci, KUD “Graničar” Lužani, Matica slovačka “Kukučin-Kuntarić” Jakšić, HKUD “Slavonija” Jakšić, Češka beseda Prekopakra, KUD “Trenk” Nova Gradiška, KUD “Češka beseda” Kaptol i KUD “Poljadija” Grabarje.

Živo i veselo bilo je i na sceni i iza scene, ali i u gledalištu ispunjenom do posljednjeg mjesta. Kako i ne bi? Djevojčice i dječaci svom snagom svojih nježnih godina pokazali su kako vjerno čuvaju ono od čega je satkan svaki identitet – tradiciju i baštinu. Priznanje treba odati i vrijednim voditeljicama i voditeljima pa su to prigodnim riječima učinili  zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha i požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je smotru i otvorio.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: