Aktualnom požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću u obranu stao prijateljski portal iz grada koji spaja zapadnu Europu s Bliskim istokom

Autor: D.K.

Nitko se nikom ne miješa u uređivačku politiku niti na nju utječe. To je tako između naša dva prijateljska portala, pozega.eu i sbplus iz grada koji spaja zapadnu Europu s Bliskim istokom. Pratimo rad jedni drugih, surađujemo i na pomoći smo kada nekome nešto zatreba, rado prihvaćamo i uvažavamo kritiku od starijih kolega sa “sijedim” glavama.

Osvrt na naš članak koji smo objavili jučer, u subotu, 21.prosinca 2109. godine pod naslovom BOŽIČNI SAJAM I ADVENT U POŽEGI – AKO SE TAKO MOŽE NAZVATI napravio je kolega Jerko Zovak sa portala sbplus koji iznosi svoje viđenje upućujući kolegijalne kritike koje u potpunosti uvažavamo, prihvaćamo i cijenimo.

Između ostalog je kolega Zovak napisao, prenoseći naš objavljeni članak u potpunosti, slijedeće:

U subotu, pak, na prijateljskom portalu iz ‘slavonske Atene’, pozega.eu, mogli smo pročitati  ozbiljnu kritiku na račun tamošnjeg gradonačelnika, Darka Puljašića, jer je, navodno, neozbiljno organizirao Advent.

Nadalje kolega Zovak piše kako smo mi našom galerijom fotografija, u kojoj nismo ništa krili nisu te da je vidljivo kako je u ”po’ bijela dana” i po kiši, požeška gradska šetnica ne izgleda pusta kao osječki glavni trg u Tvrđi. Nadalje piše….dapače, vidljivi su ljudi koji pod kišobranima stoje i prate mlade požeške izvođače kulturnog programa priređenog za taj dan i za to vrijeme.

Također u kolumni piše slijedeće:

Da smo zločesti kao što nismo, poručili bismo svojim kolegama iz Požege kako se, za aktualnu kritiku njihova gradonačelnika, koriste argumentima sličnim onima koje je koristio dr.sc. Mate Arlovića kad je u svojoj knjizi ”Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i preustroj Bosne i Hercegovine” (Novi informator, Zagreb 2017.) branio opravdanost i dokazivao zakonitost ustroja secesionističke tvorevine u BiH, Hrvatske Republike Herceg Bosna. U toj knjizi Arlović, ustvari, pokušava dokazati kako postoji ‘drveno željezo’.

Isto to, izgleda, čine i naše požeške kolege. S galerijom fotografija na kojima se, pod kišobranima, vide promatrači određenog kulturnog sadržaja, oni tvrde kako je toga dana, u to doba i po kiši, gradonačelnik Puljašić organizirao tek “nešto”. Bezmalo, ništa u odnosu na ono što je „organizirano u susjednim gradovima”.

Istina, Osijek nije baš susjedni grad Požegi ali, u vrijeme dok se u Požegi odvijao, rekao bi Izet Fazlinović, spektakl par excellence, dotle je osječki glavni adventski trg bio avetinjski prazan.

Umjesto zaključak, mogli bismo konstatirati kako jedni tvrde da je ‘čaša do pola puna’, a drugi da je ‘do pola prazna’, dok naše kolege insinuiraju kako je ona tek – vlažna.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek