Aktualna Vlada RH dala je veliki doprinos na projektima energetske obnove

Autor: D.K.

IMG_9977 - CopyPOŽEGA – Uspješno provođenje projekata aktualne Vlade RH posebice onih koji su vezani za energetsku obnovu obiteljskih kuća kojeg provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je zatvoren je 10. srpnja 2015. godine, istakao je i na te se projekte osvrnuo na današnjoj tiskovnoj konferenciji Dejan Vasilj, član požeške organizacije SDP-a.

-Do navedenog je datuma zaprimljeno oko 12 tisuća zahtjeva građana. Ovim bih putem demantirao razne navode da građani nisu dobili ni kune od ove Vlade, pa ću iznijeti podatak da je do sada sklopljeno oko 2.500 ugovora s građanima, te je iznos isplaćenih sredstava bio 185 milijuna kuna, od kojih su 123 milijuna kuna činili državni poticaji – na početku tiskovne konferencije rekao je Dejan Vasilj i naglasio kako navedeni podaci ukazuju na činjenicu da su građani bili vrlo zainteresirani za ovaj program jer su prepoznali mogućnost uštede energije kroz energetsku obnovu obiteljskih kuća.

 Prema riječima Dejana Vasilja u Požeško-slavonskoj županiji je u 2015. godini programom energetske učinkovitosti obiteljskih kuća odobreno sufinanciranje projekata za 188 kućanstava u iznosu oko 14.885.000 kuna za koje je Fond odobrio sufinanciranje u iznosu od gotovo 11,2 milijuna kuna. što je u odnosu na 2014. godinu, u ovoj godini odobreno 2 milijuna kuna više za  sufinanciranje projekata i to na području gradova Pakraca, za 74 a na području Lipika 51 obiteljsku kuću.

-Program energetske obnove prepoznali su vrtići i osnovne škole koji su se također prijavili na javni natječaj za obnovu nestambenih zgrada. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je 46 projekata energetske obnove škola i vrtića u iznosu od 104 milijuna kuna, od čega je Fond sufinancirao iznos od 35 milijuna kuna – dodaje Vasilj te ističe kako se i požeška tvrtka Komunalac također prijavila na javni natječaj za obnovu višestambenih zgrada kojoj je tvrtci Fond odobrio sredstva u iznosu većem od 1,1 milijun kuna.

-Kako se u lokalnim medijima kontinuirano gomilaju izjave da Vlada RH ne radi svoj posao, iznosim Vam navedene podatke koji se lako mogu provjeriti i koji te izjave demantiraju. Građani su svojim velikim odazivom na natječaj za energetsku obnovu ukazali povjerenje ovoj Vladi koja nastoji izgraditi moderno, kvalitetno i ekološki osviješteno društvo u kojem će svaki građanin naučiti kako učinkovito štedjeti energiju i očuvati vlastiti životni okoliš – zaključio je Vasilj.

Više iz kategorije