Aktivnosti za sve uzraste počevši od pjevačkih sekcija, kino predstava do organizacije priredbi i svečanosti

Autor: Jelenko Topić

PAKRAC – Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ djeluje u Pakracu nastavljajući višedesetljetnu tradiciju, danas okuplja 110 članova od čega je tridesetak stalno aktivnih, a to su uglavnom supružnici iz više pakračkih obitelji i njihova djeca koji nalaze sadržaje svoga rada volontirajući u sekcijama i provodeći brojne aktivnosti društva.

Damir Špančić, predsjednik Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac

-Društvo je vlasnik objekta Hrvatski dom koji ima mnogo prostorija uređenih i opremljenih za različite namjene. Zbog toga je HPD „Sloga“ osnovala tvrtku jdoo „Domaći“ u kojoj sada rade dva zaposlenika, a ostale poslove rade volonteri – ističe predsjednik društva Damir Špančić dodajući da tu imaju smještajne kapacitete sa pet uređenih soba sa 17 ležaja, zatim kafić i drugo.

Tu je i velika dvorana kapaciteta 220 sjedećih mjesta koja se koristi za organizaciju koncerata, priredbi, zabava, različitih skupova, svadbi i drugih obiteljskih svečanosti jer je uz nju opremljena kuhinja kako bi se to sve potpuno odradilo tj. gostima i sudionicima događaja dala kompletna usluga uključujući pripremu i serviranje hrane, kao i dobra zabava. U dvorani su do sada nastupila i poznata estradna imena, održavaju se svake godine priredbe kao što je Lovački bal, tu su bili i sportski susreti Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije i drugo.

Ovdje je i kino-dvorana za digitalno prikazivanje filmova svake subote i nedjelje, a ovo je jedino kino u našoj zemlji koje nema ni jednog zaposlenika! Još raspolažu sa dvoranim za fitnes, pilates i aerobic.

U prostorima Hrvatskog doma djeluju i sekcije KPD „Sloga“. Tako Dubravka Špančić vodi žensku pjevačku skupinu sa petnaestak pjevačica, djeluju dječja i odrasla glumačka družina, kao i skupina za suvremeni ples.

Zajedništvo i volonterizam krase KPD „Slogu“ jer bez takvog pristupa nebi mogli funkcionirati. Volonteri obavljaju gotovo sve poslove uključujući čišćenje i održavanje svih prostora i sadržaja Hrvatskog doma. Upravo zbog toga sveukupna ponuda je i financijski pristupačna pa je i popunjenost kapaciteta svakog tjedna sve bolja što bi u dogledno vrijeme moglo utjecati i na proširenje aktivnosti na dobrobit cijele zajednice.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot