Aktivnosti za sve uzraste počevši od pjevačkih sekcija, kino predstava do organizacije priredbi i svečanosti

PAKRAC – Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ djeluje u Pakracu nastavljajući višedesetljetnu tradiciju, danas okuplja 110 članova od čega je tridesetak stalno aktivnih, a to su uglavnom supružnici iz više pakračkih obitelji i njihova djeca koji nalaze sadržaje svoga rada volontirajući u sekcijama i provodeći brojne aktivnosti društva.

Damir Špančić, predsjednik Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac

-Društvo je vlasnik objekta Hrvatski dom koji ima mnogo prostorija uređenih i opremljenih za različite namjene. Zbog toga je HPD „Sloga“ osnovala tvrtku jdoo „Domaći“ u kojoj sada rade dva zaposlenika, a ostale poslove rade volonteri – ističe predsjednik društva Damir Špančić dodajući da tu imaju smještajne kapacitete sa pet uređenih soba sa 17 ležaja, zatim kafić i drugo.

Tu je i velika dvorana kapaciteta 220 sjedećih mjesta koja se koristi za organizaciju koncerata, priredbi, zabava, različitih skupova, svadbi i drugih obiteljskih svečanosti jer je uz nju opremljena kuhinja kako bi se to sve potpuno odradilo tj. gostima i sudionicima događaja dala kompletna usluga uključujući pripremu i serviranje hrane, kao i dobra zabava. U dvorani su do sada nastupila i poznata estradna imena, održavaju se svake godine priredbe kao što je Lovački bal, tu su bili i sportski susreti Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije i drugo.

Ovdje je i kino-dvorana za digitalno prikazivanje filmova svake subote i nedjelje, a ovo je jedino kino u našoj zemlji koje nema ni jednog zaposlenika! Još raspolažu sa dvoranim za fitnes, pilates i aerobic.

U prostorima Hrvatskog doma djeluju i sekcije KPD „Sloga“. Tako Dubravka Špančić vodi žensku pjevačku skupinu sa petnaestak pjevačica, djeluju dječja i odrasla glumačka družina, kao i skupina za suvremeni ples.

Zajedništvo i volonterizam krase KPD „Slogu“ jer bez takvog pristupa nebi mogli funkcionirati. Volonteri obavljaju gotovo sve poslove uključujući čišćenje i održavanje svih prostora i sadržaja Hrvatskog doma. Upravo zbog toga sveukupna ponuda je i financijski pristupačna pa je i popunjenost kapaciteta svakog tjedna sve bolja što bi u dogledno vrijeme moglo utjecati i na proširenje aktivnosti na dobrobit cijele zajednice.

0 Comment