Aktivno uključuju u zajednicu najmanje 50 mladih

Autor: D.K.

Županijska skupština će na prvoj sjednici, nakon objave popisa važećih kandidatom za članove i zamjenike članova Savjeta mladih tajnim glasovanjem izabrati članove i zamjenike članova Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

Objavljen je natječaj za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Požeško-slavonske županije. Naime, Savjet mladih je savjetodavno tijelo koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području Županije.

Ono ima 11 članova, a svaki od njih, ima svog zamjenika koji se temeljem kandidatura biraju istovremeno kad i članovi. Osobe koje mogu biti birane, moraju imati prebivalište ili boravište na području Požeško-slavonske županije, a u trenutku podnošenja kandidature imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina života. Članove i zamjenike bira Županijska skupština na vrijeme od tri godine.

– Članovi i njihovi zamjenici odlučuju o upravljanju javnih poslova koji su od interesa i značaja za mlade, ujedno, aktivno uključuju njihovo informiranje i savjetovanje u lokalnoj zajednici. Kao Savjet potiču informiranje o svim pitanjima značajnim za unapređivanje položaja mladih, međusobnu suradnju Savjet mladih u cijeloj Hrvatskoj te suradnju i razmjenu iskustava s organizacijama civilnoga društva i odgovarajućim tijelima drugih zemalja. – za SBplus kazala je pravnica tajništva Požeško-slavonske županije, Ines Stadić.

Naime, uz kandidature ističu udruge koje su ciljano i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, a to su: učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacije u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih, to su skupine od najmanje 50 mladih.

Prijedlozi se podnose u pisanom obliku na određenim obrascima koji moraju sadržavati: naziv i sjedište ovlaštenog predlagatelja, podatke o kandidatu (ime i prezime, datum godina rođenja, prebivalište ili boravište), podaci o zamjeniku kandidata (ime prezime, datum i godina rođenja, prebivalište ili boravište) te obrazloženje prijedloga. Dakako, predlagatelj mora biti potpisan od strane ovlaštene osobe predlagatelja i ovjeren pečatom.

Uz prijedlog, predlagatelj je dužan priložiti i odgovarajuću dokumentaciju koja je to pogledajte ovdje.

Također, uz kandidaturu neformalne skupine mladih moraju priložiti popis od najmanje 50 mladih sa sljedećim podatcima: ime i prezime, datum i godina rođenja, potpis i OIB .

Komisija za izbor i imenovanja Županijske skupštine obavit će provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata i u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava sastaviti izvješće o provjeri uvjeta te utvrditi popis važećih kandidatura.

S propisanim obrascima kandidatura se dostavlja na adresu: Požeško-slavonska županija, Županijsku 7, 34000 Požega, s naznakom „Kandidatura za izbor članova i zamjenika Savjeta mladih Požeško-slavonske Županije”, u roku 15 dana od dana objave javnog poziva u Kronici Požeško-slavonskoj.

Izvor: sbplus.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88