Advent u Požegi – Božićni sajam, blagdanski domjenak i doček Nove godine

Autor: DK

Gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su najavili nadolazeće blagdanske aktivnosti – Božićni sajam, Božićni domjenak za građane i doček Nove godine.

– Drago mi je da mogu pozvati naše sugrađane na tradicionalno druženje koje s našim obrtnicima organiziramo već šestu godinu zaredom. Uz to, u šetališnoj zoni bit će i brojni drugi sadržaji gastro specijaliteti i rukotvorine i vjerujem kako ćemo svi uživati u ponuđenom i u blagdanskom ozračju. – poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Direktorica TZ predstavila je nadolazeće blagdanske aktivnosti koje nas očekuju do kraja ovoga mjeseca pa ćemo tako već sutra od 10,00 sati moći uživati u Božićnom sajmu u šetališnoj zoni koji će svojim božićnim nastupom uveličati GR Nota. Kao i svake godine, na preko četrdeset štandova posjetitelji će moći kupiti različite suvenire, božićne ukrase, aranžmane, rukotvorine, suhomesnate proizvode, kuhano vino i slastice te druge popratne sadržaje. U petak 21. prosinca u 11 sati Moto Mrazovi iz Moto kluba Independent darivat će djecu, dok će se iste večeri u šetališnoj zoni održati Advent Winter Party uz DJ Pavku, kuhano vino, pivo i kobasice. Početak jeu 21 sat. U subotu 22. prosinca od 10 sati Odred izviđača Požega organizira podjelu betlehemskog svjetla mira, a organizirana je i besplatna vožnja kočijom sve dane trajanja sajma od 10 do 12 sati.

U organizaciji Obrtničke komore Požega i Udruženje obrtnika, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice, i ove će se godine održati prigodni domjenak za građane.

– Ovo je tradicionalna akcija u kojoj će građanima biti besplatno podijeljeno tisuću porcija perkelta od soma. Obrtnici ovu akciju, uz podršku Grada Požege, organiziraju već šestu godinu povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana i to je jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. Potvrđuje to i godina koja je na izmaku jer obrtništvo konačno bilježi određene pozitivne pomake, povećan je broj otvorenih novih obrta kao i zapošljavanje kod obrtnika. Pozivamo građane da nam se 24. prosinca pridruže jer akcija je i naš doprinos ozračju Božića i jednakosti među ljudima. – naglasio je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

Požeška blagdanska priča imat će svoj svečani završetak 31. prosinca – kod klizališta na Rekreacijskom centru bit će organizira doček dječje nove godine uz prigodni program koji počinje u 16 sati, a onaj veliki, pravi doček, već po tradiciji, bit će u šetališnoj zoni od 23 sata uz nastup TS Posegana.

Tekst i foto: http://pozega.hr

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: