Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Advent u pleterničkom Bećarskom šoru uz bogat i raznolik program: "Po mnogočemu smo drugačiji od ostale ponude gradova i općina kontinentalne Hrvatske"

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Advent u pleterničkom Bećarskom šoru uz bogat i raznolik program: Požega.eu | Advent u pleterničkom Bećarskom šoru uz bogat i raznolik program:

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Nedjeljnim paljenjem prve adventske svijeće započinje pleternički Advent koji je po mnogočemu drugačiji od ostale ponude gradova i općina kontinentalne Hrvatske. Prema riječima gradonačelnice Pleternice, Marije Šarić vrijeme Došašća je vrijeme zajedništva, smirivanja dnevnih obaveza i polaganog završavanja svih godišnjih obaveza koje su se nakupile, a shodno tome i Advent u bećarskom šoru je koncipiran kao i protekle godine.

– Prošlogodišnji Advent je pokazao kako su u prvom redu stanovnici Pleternice i naših naselja zadovolji ovakvim konceptom, a nama je naravno drago što je naš šor, revitaliziran prikazom starog načina života zaživio upravo onako kako smo i planirali – istaknula je Šarić.

Navodi kako će i ove godine lokacija Segedca, odnosno prostor uz Trg bećarca gdje je smješten Advent u bećarskom šoru subotom ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava.

– Posebno me veseli što smo i ove godine zajednički organizirali Advent s našim udrugama. Stoga želim zahvaliti vatrogascima, lovcima i ribičima koji će sve 3 subote pripremati tradicionalnu hranu uz naravno ugostiteljsku ponudu koja je osigurana, ali naravno i našim kulturno umjetničkim društvima koja su se također i ove godine uključila. Naravno ništa bez kvalitetne glazbe, a za to će se u Gradu bećarca naravno pobrinuti tamburaški sastavi – kaže.

Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća. – Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – zaključila je.

Sve detalje programa koji nas očekuje možete pogledati u prilogu.









Izvor: pleternica.hr



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo