Advent u pleterničkom Bećarskom šoru uz bogat i raznolik program: “Po mnogočemu smo drugačiji od ostale ponude gradova i općina kontinentalne Hrvatske”

Autor: D.K.

Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Nedjeljnim paljenjem prve adventske svijeće započinje pleternički Advent koji je po mnogočemu drugačiji od ostale ponude gradova i općina kontinentalne Hrvatske. Prema riječima gradonačelnice Pleternice, Marije Šarić vrijeme Došašća je vrijeme zajedništva, smirivanja dnevnih obaveza i polaganog završavanja svih godišnjih obaveza koje su se nakupile, a shodno tome i Advent u bećarskom šoru je koncipiran kao i protekle godine.

– Prošlogodišnji Advent je pokazao kako su u prvom redu stanovnici Pleternice i naših naselja zadovolji ovakvim konceptom, a nama je naravno drago što je naš šor, revitaliziran prikazom starog načina života zaživio upravo onako kako smo i planirali – istaknula je Šarić.

Navodi kako će i ove godine lokacija Segedca, odnosno prostor uz Trg bećarca gdje je smješten Advent u bećarskom šoru subotom ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava.

– Posebno me veseli što smo i ove godine zajednički organizirali Advent s našim udrugama. Stoga želim zahvaliti vatrogascima, lovcima i ribičima koji će sve 3 subote pripremati tradicionalnu hranu uz naravno ugostiteljsku ponudu koja je osigurana, ali naravno i našim kulturno umjetničkim društvima koja su se također i ove godine uključila. Naravno ništa bez kvalitetne glazbe, a za to će se u Gradu bećarca naravno pobrinuti tamburaški sastavi – kaže.

Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća. – Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – zaključila je.

Sve detalje programa koji nas očekuje možete pogledati u prilogu.

Izvor: pleternica.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot