Sretan sam što mogu svojim sugrađanima omogućiti bolji dotok pitke vode (FOTO)

Autor: DK

KUTJEVO – Tvrtka Tekija d.o.o. prijavila je projekt izgradnje i opremanja filtarskog postrojenja Kutjevo na natječaj Ministarstva poljoprivrede. Razlozi prijave projekta vrijednog 2,36 milijuna kuna su iz stvarnih potreba, strateških dokumenata i EU Direktiva.

Filtarsko postrojenje Kutjevo financira se bespovratnim sredstvima. Tako se projekt sredstvima EU financira sa dva milijuna kuna, Hrvatske vode su izdvojile 118 tisuća kuna, a tvrtka Tekija d.o.o. 236 tisuća kuna. Grad Kutjevo je osigurao zemljište za izgradnju.    

Ante Kolić, direktor tvrtke Tekija d.o.o.

-Ovim će se postrojenjem upravljati i nadzirati iz centralne službe u Požegi. To je modernije i kvalitetnije što je primjereno današnjem trenutku i potrebama. Ovo filtarsko postrojenje rješava veće količine pitke vode iz izvorišta Kutjevačka rika i osigurava postojećim potrošačima veću sigurnost i pouzdanost ali ne apsolutnu jer znamo svi skupa da u pojedinim trenutcima da kad se Kutjevačka rika zamuti da filtarsko postrojenje prestaje sa radom. Količinama nove vode osiguravamo opskrbu i novim naseljima koja nemaju dovoljne količine vode, a dio vode dobiva i općina Čaglin što je i za to područje određena pouzdanost – rekao je direktor tvrtke Tekija d.o.o. Ante Kolić koji je naglasio kako izvođač radova treba potrebite radove izvesti i dovršiti unutar 150 dana te da se nada u srpnju mjesecu otvorenju novog filtarskog postrojenja nakon čega stanovnici Kutjeva ne bi trebali u određenim trenutcima imati problema sa nedostatkom vode.

Kapacitet vode u novom filtarskom postrojenju je maksimalno 20 litara vode u sekundi što je duplo veća protočnost od postojećeg postrojenja koje je sada u upotrebi.

Josip Budimir, kutjevački gradonačelnik

-Otvaramo radove na novom filtarskom postrojenju u Kutjevu. Prijašnje, još uvijek aktualno, postrojenje je staro preko 30 godina koje je dotrajalo i dolazilo je do zamućenja i dotoka vode. Iz tog se razloga pokazala potreba za izgradnjom novog postrojenja. Sretan sam što mogu svojim sugrađanima mogu omogućiti bolji dotok pitke i čiste vode te jaču distribuciju. Ovi su projekti da mi kao gradonačelnici i načelnici na čelu sa županom radimo na dobrobit naših građana pružajući im one osnovne uvjete za život. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatskim vodama i Tekiji, a mi kao grad Kutjevo osigurali smo zemljište za izgradnju postrojenja. Nadam se da će ovakvih i sličnih investicija biti više na području grada Kutjeva – istakao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Filtarsko postrojenje na prostoru grada Kutjeva je kapitalna investicija što je na neki način pomoć za pokretanje gospodarstva.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Ovo je početak velikih projekata u našoj županiji kao i svih onih aglomeracija koje se nastavljaju, a ovim projektom dajemo odgovor da lokalna i regionalna samouprava vodi brigu o zdravlju i svemu drugome za svoje stanovnike. Ovdje je prepoznato da su kapaciteti sve manji te da se i ovom investicijom u ovom dijelu treba u potpunu funkciju staviti i gospodarstvo. Obveza nam je da osiguramo kvalitetnu vodu – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Početak radova simbolično su označili, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, na kojem su uz izvođače radova bili i općinski načelnici, Kaptola, Jakšića i Čaglina, Mile Pavičić, Ivica Kovačević i Dalibor Bardač te predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: