Tisuću porcija posnog obroka za građane Požege i Požeštine (FOTO)

POŽEGA – Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega, u suradnji sa Gradom Požegom i Požeško-slavonskom županijom podijelili su građanima u pješačkoj zoni u Požegi tisuću porcija posnog obroka na Veliki petak.

Akcija je održana u sklopu  promocije projekta “Riba Hrvatske – jedi što vrijedi”, a građanima su mogli kušati perkelt od soma sa širokim rezancima ili kajganu sa srimušom.

-Kako smo obećali za Badnjak kada smo podijelili tisuću porcija girica, ponovo smo organizirali besplatnu podjelu za naše građane i to za Veliki petak. Pripremili smo 500 porcija perkelta od soma i isto toliko porcija kajgane. Som je  iz domaćeg uzgoja, paprika baranjska, jaja i rezanci su također domaći iz proizvodnje naših obrtnika i na ovaj način želimo promovirati projekt – jedi što vrijedi – rekao je predsjednik Obrtničke komore požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

Uz njega i ostale obrtnike, pregače su privezali i vrijedno se uhvatili posla požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Željkom Jakopovićem i Ferdinandom Trohom te požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

-Zahvaljujem ponajprije obrtnicima koji prepoznaju važnost katoličkih blagdana. I kao što su pokrenuli inicijativu za Božić evo i danas na Veliki petak pribavili su i pripremili ribu našim građanima. Činjenica je da živimo zajedno i blagdani su vrijeme kada se trebamo družiti, to je poanta ove lijepe priče. Danas zajedno blagujemo, a svima nama zajedno želim u ime Županije čestitati i poželiti Sretan i blagoslovljen Uskrs – rekao je župan Tomašević.

Gradonačelnik Neferović čestitku je uputio preko porcija toplog i mirisnog perkelta, jer građani su čekali u redu.

-Vjerujem da je ukusno s obzirom da se radi o našim obrtnicima i njihovim gastronomskim umijećima. Potvrđuje  to i interes građana.   Sretan Uskrs svim našim sugrađankama i sugrađanima i drago mi je da smo se na ovaj način okupili kako bi se družili i zajedno počastili – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment