Bonovi i poklon paketi onima koji su u potrebi

Autor: S.P.

POŽEGA –  Danas je u Gradskoj kući u Požegi obavljena podjela 150 bonova u iznosu od 300 kuna po obitelji te 80 poklon-paketa  socijalno ugroženim građanima s područja grada Požege.

Bonove su primili korisnici pomoći u podmirenju režijskih troškova, socijalno ugroženi članovi udruge gluhih i nagluhih, te korisnici drugih prava iz socijalnog programa grada Požege. U sklopu socijalnog programa, uz ovu blagdansku jednokratnu pomoć tu su i drugi oblici pomoći pa tako 87 umirovljenika koji imaju manju mirovinu od 1.200 kuna, primaju dodatak na mirovinu u iznosu 150,00 kuna do 300,00 kuna, mjesečno, ovisno o visini mirovine. U ovoj godini je utrošeno  49.600 kuna od planiranih 250 tisuća kuna.

U 2016. godini  planirano je 764 tisuće kuna za prava iz socijalne skrbi Grada Požege (jednokratne novčane pomoći, režijski troškovi, smještaj djeteta u vrtić, dostava toplog obroka za starije i nemoćne i dr. prava), a 205 obitelji, korisnici zajamčne minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Požega ostvarile su pravo na novčanu naknadu za kupnju ogrjeva u 2015. godini  u iznosu 950 kuna.

-Grad Požega je i ove godine pred Uskrs za najugroženije naše građane pripremio bonove i poklon pakete s namirnicama. Kroz naše socijalne programe u gradu koji se provode kontinuirano tijekom cijele godine posebno vodimo računa upravo o tim najugroženijim skupinama koje žive u našem gradu – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: