Pohod biskupa Škvorčevića Domu za starije i nemoćne u Velikoj (FOTO)

Autor: DK

VELIKA – Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević, u Velikom tjednu preduskrsnog vremena pohodio je Dom za starije i nemoćne u Velikoj te u koncelebraciji mjesnog veličkog župnika preč. Marija Sanića predvodio euharistijsko slavlje za tamošnje korisnike i djelatnike. Uvijek su to radosni i dirljivi trenutci kada se starije i onemoćale osobe susretnu s nadpastirom požeške mjesne Crkve koji im se obrati i protumači Evanđelje na jedan poseban način. Inače za korisnike te ustanove jednom tjedno u njihovoj kapelici služi se svečana euharistija što je za sve njih jedna duhovna okrepa.

Uz molitvu i pjesmu kroz cijelo euharistijsko slavlje vrijeme je veoma brzo prošlo, a biskup se na kraju svima zahvalio što su bili prisutni na euharistiji te svima poželio da Isus Krist pobjedi sve ono što je nemoćno.

-Vi niste prepušteni sami sebi jer pripadate zajedništvu Crkve u kojoj je prisutan uskrsli Isus Krist koji zna što će s nama napraviti – rekao je biskup Škvorčević te je zahvalio ravnateljici i svim djelatnicima te je pozvao korisnike i da oni budu njima zahvalni u uzajamnoj plemenitosti i dobroti.

Marijana Novak, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Velika .

 Dom za starije i nemoćne u Velikoj ima 130 korisnika, a prema riječima ravnateljice Marijane Novak gotovo isti broj čeka na svoje mjesto u domu u kojem je više od polovice korisnika teže pokretno i nepokretno.

-Biskup nam redovito dolazi za Božić i Uskrs, a i mi smo redoviti hodočasnici za starije osobe u Voćinu. Tijekom godine organiziramo još nekoliko hodočašća bili smo u Vukovaru, Aljmašu i Karlovcu. Naši korisnici vole putovati, vole hodočašća zbog čega im mi to i organiziramo. Mi smo smješteni ovdje u Parku prirode Papuk, nastojimo iskoristiti tu prirodu i organiziramo razne aktivnosti, od roštiljada do izleta. Organiziramo razna zabavnija događanja, od sportsko rekreacijskih do kulturnih i sl. Često nam u posjetu dolaze i učenici osnovnih i srednjih škola. Proteklog tjedna su nam bili učenici Katoličke osnovne škole koji su sa našim korisnicima izrađivali razne ukrase i čestitke za Uskrs – rekla je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Velika Marijana Novak.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: