Novo dječje igralište u Buku na radost svim mališanima i njihovim roditeljima (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

BUK  – Neumorni su članovi Udruge “Radost” iz Pleternice koji su unazad  tri godine uredili i opremila četiri dječja igrališta na pleterničkom području, a danas su petim uređenim igralištem obradovali djecu Buka, Svilne, Resnika i Kalinića.

Vrijednost projekta je oko 25 tisuća kuna, a podršku su im pružili i partneri – Udruga slijepih grada Pleternice i Zaklada za razvoj lokalne zajednica Slagalica iz Osijeka.

Darinko Soldo, predsjednik Udruge Radost

-Ovo je peto igralište koje smo izgradili. Napravili smo jedan mali krug oko grada Pleternice, izgradili smo igrališta u Gradcu, Blacku, Sulkovcima, Frkljevcima i evo danas otvorili ovo u Buku. Ušli smo u ovaj projekt na inicijativu naših prijatelja iz Svilne, Resnika i Buka. Oni su riješili radove, a mi smo osigurali financijska sredstva. Uz stanovnike ovih mjesta uključili su se i nogometaši iz Buka, a škola nam je dala zemljište – rekao je predsjednik Udruge Radost Darinko Soldo.

Udrugi Radost prema svemu sudeći kako su započeli sa aktivnostima nema kraja, idu korak po korak i to na siguran i dokazan način.

-Nekome se sve ovo što radimo čini sporo ali mi smo puno toga napravili čime se ne može baš svatko pohvaliti. 26.10.2013. početak prvog igrališta u Gradcu, prošle smo godine otvorili igrališta u Blacku, Sulkovcima i Frkljevcima, a ove godine i ovo danas u Buku. Imamo određene planove za budućnost i vizije, ali sad ne bi o tome. Jedino što možemo reći da nećemo stati. Mogu najaviti da ćemo u suradnji sa Udrugom slijepih grada Pleternice i Požeško-slavonske županije do lipnja staviti u funkciju igralište u Veseloj – dodao je Darinko Soldo.

Kako doznajemo intenzivno se radi i na još nekim projektima na koje je plan da se aplicira i dobiju sredstva, a da će se ona utrošiti na najbolji način u to ne treba sumnajti.

-U izgradnju igrališta se uključila i naša Udruga slijepih s razlogom da nešto zajednici damo, svoj doprinos jer sa Udrugom Radost imamo zaokružen cilj u integraciji kako bi naši njihovi članovi zajedno doprinosili i time dokazali da nema različitosti. Već u narednom mjesecu idemo sa gradnjom igrališta u Veseloj u čemu ćemo također pripomoći, a oko 17 tisuća kuna je osigurala i INA za to igralište – rekao je Marinko Zeljko, zamjenik predsjednika Udruge slijepih grada Pleternice i Požeško-slavonske županije.

Hrvoje Galić, ravnatelj pleterničke Osnovne škole

Na svečanosti otvorenja uz roditelje i djecu te predstavnike Udruge Radost bio je i ravnatelj pleterničke Osnovne škole Hrvoje Galić koji je istakao kako mu je velika radost surađivati s Udrugom Radost jer ga uvijek iznenade s nekim projektima koji ga ne ostavljaju ravnodušnim.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: