Alarmantno stanje u mljekarskoj industriji zagrijalo atmosferu među vijećnicima

Autor: D.K.

DSC_9655POŽEGA – Na jučerašnjoj Županijskoj skupštini pred vijećnicima se uz jednu dopunu dnevnog reda našlo 18 točaka dnevnog reda na usvajanju. Od onih zanimljivijih tema svakako je bilo, “alarmantno” stanje u mljekarstvu te vraćanje samostalnosti i pravne osobnosti pakračkoj bolnici.

Između ostalih točaka dnevnog reda prihvaćen je i prijedlog Odluke o dodjeli nagrada Požeško-slavonske županije, i to nagrade za životno djelo i godišnje nagrade. Prijedlog Odbora za dodjelu županijskih nagrada županijski su vijećnici prihvatili jednoglasno, kao i gotovo sve druge točke dnevnog reda.

Nagrada za životno djelo u prigodi Dana županije dodijelit će se dr.sc. Ivanu De Zanu, profesoru i znanstveniku s dugogodišnjim životnim i stručnim radom i dijelom u području prirodoslovlja i metodike u nastavi. Godišnje nagrade dodijelit će se tvrtki Alles d.o.o. Požega, Općoj županijskoj bolnici Požega i Stjepanu Katiću iz Pleternice.

Među ostalim točkama dnevnog reda prihvaćeno je Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje od 01. srpnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. godine, Prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite za Požeško-slavonsku županiju, Stanje zaštite i spašavanja na području Požeško-slavonske županije uz što su prihvaćene i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Požeško-slavonske  županije za razdoblje od 2016.- 2019. godine,.

Uz kraću polemiku i dodatna pojašnjenja prihvaćen je i Prijedlog Odluke o visini i obvezi plaćanja naknade za navodnjavanje za sustav navodnjavanja «Kaptol» za 2016.godinu te Prijedlog Odluke o  visini i obvezi plaćanja naknade za navodnjavanje za sustav navodnjavanja «Ramanovci- Bektež » za 2016.godinu.

Prihvaćeni su i prijedlozi odluke o promjeni djelatnosti Ekonomske, Tehničke i Poljoprivredno-prehrambene škole kao i prijedlog Odluke o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Požeško-slavonske županije.

Dosadašnji naziv Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik se mijenja.Vijećnici su prihvatili prijedlog da ta zdravstvena ustanova u buduće ima naziv Toplice Lipik.

Osnovna škola Braće Radića Pakrac dobila je suglasnost o prodaji nekretnine kojoj je za predmetnu nekretninu u nešto više od tri mjeseca prema vještačenju istog vještaka smanjena vrijednost za više od 40%.

Dobivena je suglasnosti o darovanju u prodaji nekretnine koja je u vlasništvu Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Trenkovo, a vijećnici su prihvatili i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama programa javnih potreba u sportu Požeško-slavonske županije za 2016. godinu te izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Požeško- Slavonske županije za 2015. godinu i Izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe na području Požeško-slavonske županije za 2015. godinu uz što je prihvaćen i prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju osoba ovlaštenih za utvrđivanje nastupa, vremena i uzroka smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove (mrtvozornika) područje grada  Požege.

Josipa Miličević, županijska vijećnica

Na sjednici je prisegnula HDSSB-ova vijećnica Josipa Miličević koja je aktivirala svoj mandat. Prisegu je trebala dati još i na prošloj sjednici ali zbog opravdanih razloga nije bila nazočna pa je to učinila na ovoj.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije