Mali kutak igrališta oaza za učenike i djecu s poteškoćama u razvoju (FOTO)

Autor: D.K.

DSC_0733POŽEGA – Uz financijsku potporu Nove TV i grada Požege otvoreno je i predano na korištenje funkcionalno igralište za djecu s težim poteškoćama u razvoju u sklopu Osnovne škole Julija Kempfa. Svečanom otvaranju uz učenike i nastavnike bili su nazočni, uz ravnateljicu škole Korneliju Sabljak, požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa zamjenicima Marijom Pilonom i Darkom Puljašićem, predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić i direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV Ivana Galić.

 -U školi se trudimo pružiti jednake uvjete svim učenicima bez obzira na njihove sposobnosti i bez obzira na njihove poteškoće. Svima pružamo jednake uvjete za odgoj, obrazovanje, razvoj, učenje ali i za provođenje slobodnih aktivnosti. Stoga nam ovo igralište neizmjerno puno znači jer će pridonijeti druženju djece, razvoju samopouzdanja, motoričkih sposobnosti i ovaj mali kutak bit će oaza za naše učenike koja će im svakodnevno izmamiti osmijeh na lice – rekla je ravnatlejica škole Kornelija Sabljak koja se zahvalila donatorima, Novoj TV i gradu Požegi koji su financirali izgradnju igrališta.

Direktor Nove TV Dražen Mavrić izrazio je zadovoljstvo jer su uspjeli razveseliti djecu koja će se igrati na novim i prilagođenim spravama. Istakao je i da osjećaju odgovornost da dio od onoga čime se bave i ono što zarade da im želja da vrate u zajednicu odnosno u Požegu.

-Naš grad je grad djece, grad u kojem želimo da ih bude još više i da svako dijete osjeti radost odrastanja u ovom gradu. Vjerujem da će ova škola nastaviti i dalje brižno skrbiti o djeci s posebnim potrebama ali i svim ostalima. U gradu Požegi nastojimo prilagoditi pojedine dijelove grada upravo za slobodno vrijeme građana, za boravak u prirodi, za kretanje i druženje. Vjerujem da ćemo i dalje uspješno surađivati i s našim dragim donatorima i gostima koji su ovo proizveli. Jer, topla ljudska i prijateljska povezanost je čak ponekad važnija od svih zakona, praivla, od svih natječaja jer  nakon jedne kave, nakon jednog ljudskog razgovora evo dođe i do ovakvih projekata – rekao je gradonačelnik Neferović.

Za zahvalu je nastupio zbor posebnih odjela škole i otpjevao pjesmu Arsena Dedića, “Djeca su ukras cvijeća”, a učenica Karin je recitirala pjesmu “Živimo zajedno s razlikama” dok je Gabrijela imala recitaciju pjesme “Važne stvari”. Na kraju su učenici izveli kolo uz pjesmu “Proljeće je”.

Igralište je otvorio najmlađi učenik škole Luka.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije