Učenici osnovnih, srednjih škola i gimnazija posjetili Gradsku kuću (FOTO)

Autor: DK

POŽEGA – Obilježavanje dana grada Požege obiluje brojnim događanjima. Gradska kuća otvorila je svoja vrata svima onima koji se žele upoznati samim unutrašnjim izgledom ali i načinom rada i funkcioniranja te institucije.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

Dan otvorenih vrata Gradske kuće prvi puta je pokrenut prošle godine, a plan je kako doznajemo da ta praksa bude tradicionalna. Kako naglašavaju čelnici izvršne i zakonodavne vlasti želja je da se pridonese otvorenom i pristupačnijem radu Gradske uprave.

-Osobno smatram da su gradske službe i ustanove u proteklom periodu pokazale susretljivost i komunikativnost s građanima te otvorenost prema njihovim zahtjevima i potrebama. Isto tako mislim da se na političkom planu u radu Gradske uprave i Gradskog vijeća dosta toga pomaknulo na bolje te da doista u ovom trenutku ne postoji ništa što je nedostupno, što se ne može prikazati  i objasniti građanima. U tom duhu vjerujem da će nastaviti i rad Gradske uprave i rad Gradskog vijeća i osobno ću se zalagati da ta komunikacija s građanima bude još kvalitetnija – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na susretu s prvim gostima, učenicima OŠ Antuna Kanižlića.

Ugodan razgovor učenika s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Ninom Smolčićem u jednom se pretvorio u ozbiljnost jer su uslijedila izravna i konkretna pitanja koja su bila konstruktivna na što su učenici dobili zadovoljavajuće odgovore.

-Sam cilj je Požegu bolje pozicionirati u istraživanju koje provodi Udruga gradova i GONG. Smatramo da Požega po otvorenosti kroz predstavničko tijelo, odluke izvršne vlasti i pravo na pristup informacijama, po suradnji sa zajednicom i mjesnom upravom ima argumente da u slijedećim istraživanjima bude u samom vrhu gradova po otvorenosti i transparentnosti. To nije samo pitanje političke već i društvene odgovornosti – istakao je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.

Gradsku kuću danas su posjetili učenici svih gradskih osnovnih škola, Gimnazije Požega, Katoličke gimnazije, Ekonomske škole Požega te dvije grupe studenata Veleučilišta u Požegi.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: