SDP-ovi čelnici prolaznicama dijelili cvijeće povodom Dana žena

Autor: S.P.

POŽEGA- Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Gradske organizacije Požega i Požeško-slavonske županije tradicionalnom podjelom cvijeća u Pješačkoj zoni, sugrađankama je danas čestitao Međunarodni dan žena.

“Međunarodni dan žena ove je godine globalno posvećen ostvarivanju pariteta u drušvenom životu – 50:50 i naš je zahtjev. Žene moraju ravnopravno s muškarcima sudjelovati u donošenju političkih i ekonomskih odluka. UN Women pod motom “Planet 50:50 do 2030. – iskorakni za rodnu ravnopravnost” upozorava na ograničen pristup žena političkim i ekonomskim pozicijama u društvu. Danas je u Hrvatskom saboru tek petina zastupnica, njih 20 posto što je manje od prosjeka na globalnoj razini. Dosadašnji napori i postojeća rješenja očito je, ne daju rezultata. Nastavimo li ovim tempom, paritet na mjestima političke moći ostvarit ćemo za nekoliko desetljeća, nikako do 2030, kako potiču Ujedinjeni narodi,” rekla je ovom prilikom Mihajla Pavković, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije.

Zdravko Ronko, predsjednik ŽO požeško-slavonskog SDP-a i zastupnik u Hrvatskom saboru

“Tražimo uključivanje žena u odlučivanje u društvu, snažniju zastupljenost u parlamentu i općenito, na mjestima odlučivanja te očuvanje i unaprjenje stečenih seksualnih i reproduktivnih prava, prava na autonomno odlučivanje o vlastitou tijelu, prava na jednaku plaću za rad za jednake vrijednosti i prava na dostojanstven život, ” zaključila je Pavković čestitajući sugrađankama međunarodni dan žena uz moto foruMa žena “Pola neba, pola zemlje, pola moći”.  Današnjem obilježavanju priključio se, zajedno sa stranačkim kolegama i predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonske saborski zastupnik Zdravko Ronko.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije