OSNOVAN OGRANAK HDZ-a U SLAVONSKOJ POŽEGI: “Otvoreni prema svima”

Autor: DK

Iz-pera-o-prošlostiPOŽEGA – Na današnji dan 1990. godine osnovan je prvi ogranak HDZ-a na tlu Požeške kotline, u tadašnjoj Slavonskoj Požegi. O tome je prije 26 godina za Večernji list pisao i članak objavio naš kolega, novinar-suradnik na pozega.eu portalu Jelenko Topić koji je između ostalog napisao kako je na osnivanju ogranka HDZ-a bio Vladimir Šeks, tada potpredsjednik HDZ-a, Stjepan Babić, predsjednik Matice hrvatske, te predstavnici ogranaka HDZ-a iz Osijeka, Slavonskog Broda, Našica, Đakova i Nove Gradiške, kao i drugih slavonskih mjesta.

-Nismo se pojavili da bi ugrozili međunacionalne odnose i pozivali na bratoubilački rat, jer se svi odnosi moraju postaviti na poštenoj osnovi – rekao je tada Vladimir Šeks.

U odmaku od 26 godina danas se obilježava obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice na ovim prostorima na kojoj će obljetnici, kako je najavljeno, biti nazočan aktualni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Svečanost obilježavanja biti će u restoranu Sara u Požegi gdje program započinje u 18 sati.

Prije 26 godina predsjednik Inicitivnog odbora za osnivanje HDZ-a u Požeškoj kotlini bio je, danas pokojni, Ante Božić koji je i postao prvim predsjednikom te stranke.

Preslika članka koji je bio objavljen u Večernjem listu:

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: