Koncert simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH za pamćenje (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Ljubitelji puhačke glazbe koji su sinoć bili u Glazbenoj školi Požega na jedinstvenom koncertu simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske bili su oduševljeni izvedenim skladbama.

Puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske gostovao je u Požegi u sklopu bogato pripremljenog raznolikog programa 11. koncertne sezone.

Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega

-Večerašnjim koncertom dirigira moj učenik. To je jedna prekrasna osoba koja je puno toga postigla u glazbi. Pamtim njegove prve glazbene korake, ja sam tada bio mladi profesor, a Ivan osnovnoškolac. Surađujemo jako dugo, tijekom svih tih godina pomagao sam mu svojim iskustvom i nadam se da mu je to pomoglo u njegovoj karijeri. Ivan je dugo godina bio profesor roga u našoj glazbenoj školi i stvarno je učinio puno za animaciju tog instrumenta i danas imamo možda jednu od najvećih klasa roga u Hrvatskoj zahvaljujući i Ivanovom predanom radu – istakao je Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Ivan Kšenek, dirigent simfoniskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske osnovan je 1991. godine i dobitnik je mnogih hrvatskih glazbenih nagrada među kojima se ističu, diploma Milke Trnine za vrhunske glazbene domete te nagrada Vatroslav Lisinski za izvođenje hrvatskih skladatelja. Dirigent orkestra je Ivan Kšenek, rodom iz Pleternice, gdje je uz osnovno školsko obrazovanje i prve solo pjevačke nastupe pohađao i glazbenu školu u Požegi.

-Večeras nastupamo po prvi puta u ovoj dvorani, pripremili smo bogat program i vjerujem da će svi ljubitelji dobre glazbe uživati. Prije svakog nastupa postoji jedno uzbuđenje, a poseban doživljaj je nastupati kod kuće pred domaćom publikom. Puno lijepih uspomena veže me uz požešku Glazbenu školu tu sam napravio svoje prve glazbene korake, dugo godina sam bio i profesor, a večeras sam u ulozi dirigenta – rekao je Ivan Kšenek koji ne posustaje sa usavršavanjem u glazbi, a posebno dirigiranju i vođenju orkestara.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije