Ukupni pobjednik na 11. Kupu ugostitelja Obrtnička škola Požega (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

POŽEGA – Nakon “odmjeravanja snaga” na Kup ugostitelja „Sv. Grgur“, kojeg je uz požešku Obrtničku školu organizirala Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, Udruženje obrtnika Požega i Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika, uz potporu grada Požege i Požeško-slavonske županije požeški učenici Obrtničke škole, među jakom konkurencijom dominirali su i osvojili najviše prvoplasiranih mjesta. Po prvi puta prestižnu Grand PRix nagradu dobila je, kao ukupni pobjednik Obrtnička škola koju je primila ravnateljica Iva Šnajder.

U disciplini flambiranje slatkih jela prvo i drugo mjesto pripalo je učenicama iz Obrtničke škole Požega, Mariji Mišić i Antoniji Ereize te Barbari Smoljo i Marini Baltić. Treće mjesto osvojili su učenici iz Zagreba, Laura Ljubić i Franco Pešec Muhić.

Učenice iz požeške Obrtničke škole Ivana Klarić i Anamarija Mazal dominirale su i osvojile prvo mjesto u flambiranju slanih jela dok je drugo pripalo učenicama iz Zagreba Lauri Ljubić i Francu Pešecu Muhiću, a treće također Požežankama  Mariji Mišić i Ivani Abramović.

Pripremanje kratkih mješavina u barskoj čaši najbolje je napravila Andrijana Rittgasdser iz osječke škole dok je drugo mjesto pripalo iz iste škole učeniku Kristijanu Laciću, a treće učeniku Josipu Matijeviću iz Županje.

U pripremanju dugih mješavina u ručnom mješaču prvo je mjesto pripalo učenici Mariji Bradarić iz Osijeka, drugo virovitičanki Loreni Viljevac, a treće Marku Jermiću iz Županje.

Pripremanje bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču najbolje je odradila Rozalija Firšt iz Virovitice, a učenice iz Osijeka i Zagreba Ines Habus i Rea Biondić podijelile su drugo i treće mjesto.

Dokazano najbolji u pripremanju barskih mješavina slobodnim stilom bio je učenik Danijel Horvat iz Zagreba, dok je drugo mjesto osvojio Marin Prpić iz Požege, a treće Matej renka također Požežanin.

Somelijer junior bez premca proglašen je najboljim Drago Crnogorac iz Osijeka dok su rame uz rame uz njega bili te drugo i treće mjesto podijelili Luka Mišić i Marina Svetec iz Požege.

Uz nagrade i priznanja oni najbolji, koji su osvojili prva mjesta, primili su kipić fra Luke Ibrišimovića uz poklone sponzora.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije