Najniži ponuđeni iznos 13 milijuna kuna, hoće li to bit prihvatljivo!?

Autor: V.P.

POŽEGA – Na današnjem javnom otvaranju pristiglih ponuda za rekonstrukciju i uređenje kompleksa Gradskih bazena u kojima bi Požega dobila moderna dva bazena sa sustavom za pročišćavanje vode, uređenjem kompletnog okoliša i parkirališta ispred bazena, razmatrane su, odnosno otvorene dvije pristigle ponude.

Najpovoljnija ponuda za sve radove bila je zajedničkih ponuditelja Presoflex gradnje iz Požege i tvrtke Solida iz Slovenije koja je iznosila nešto više od 13 milijuna kuna.

Druga ponuda je bila također zajedničkih ponuditelja tvrtke Promet građenje iz Požege i Gradnje iz Osijeka, a ta je ponuda iznosila daleko više i to 20,95 milijuna kuna.

Mario Pilon, predsjednik povjerenstva za provođenje natječaja i zamjenik požeškog gradonačelnika

–Sada će naše službe ovlaštene za javnu nabavu izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju, donijet će se odluka o najboljem ponuditelju, a obje stranke imaju pravo nakon odluke odlučiti o eventualnoj žalbi u roku od 5 dana. Ukoliko ne bude bilo žalbi može se prići sklapanju ugovora – istakao je Mario Pilon, predsjednik povjerenstva za provođenje natječaja i zamjenik požeškog gradonačelnika.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

Nakon otvaranja prispjelih ponuda vidno iznenađen ponuđenim iznosima požeški gradonačelnik Vedran Neferović također je prokomentirao je dao svoj komentar.

-Moramo još vidjeti da li se to uklapa u naše odluke o kreditnom zaduženju, a nakon otvaranja ponuda za Trg. sv. Terezije bit će sve poznato. Ta cijena je u nekoj gornjoj granici podnošljivosti. Ne odustajemo od tog projekta i ne želimo ništa mijenjati. Nakon analize situacije vrlo brzo ćemo donijeti odluku, sa željom i ako izvođači budu spremni, želimo da krajnji rok za dovršenje bazena bude 01. srpanj, kada bi bazen trebao biti u punoj funkciji. Ukoliko odabir i investicija ne budu mogli biti riješeni do tog roka, bazen će ostati takav kakav je za ovu sezonu, a radovi na uređenju krenuli bi 10. rujna – rekao je gradonačelnik Neferović.

Više iz kategorije