Proljeće je pokucalo na vrata, priroda se budi (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

12788531_550646905114053_478347315_oKUTJEVO / JANKOVAC – Današnji kišoviti dan je pomalo pokvario one prethodne lijepe i sunčane dane koji su izmamili gmizavce, kukce i leptire iz svojih staništa. Uspjeli su se oni sačuvati u zimskom vremenu, a šareni cvjetovi koji se probijaju kroz opalo lišće privlače na sebe pozornost dozivajući prolaznika “pogledajte me, ja sam tu, ugledao sam i dočekao svjetlo sunčanog dana”.

Sva ta ljepota izmamila je iz udobnog i još uvijek toplog doma svoga našeg kolegu fotoreportera Mirka Cenbauera iz Kutjeva, vjernog i istinskog prijatelja prirode i planinara, da, ne štedeći se, pruži svoje pomalo već umorne korake kako bi foto objektivom zabilježio sve te ljepote i čari koje su gotovo same pred njega dolazile jer naš Mirko nije žalio metre i metre, a možemo reći i kilometre kako bi do najmanjeg detalja dočarao i dokazao da nam je proljeće pokucalo na vrata i da se priroda polako budi.

U prvom dijelu fotografija prekrasni su prizori šarenih cvjetova, gmizavaca, leptira i kukaca, koji su zabilježeni na obroncima Krndije iznad kutjevačkih vinograda na brdu Križ.

Zainteresirala je Mirka, prijatelja prirode, i ona idila koja je malo dalje od Kutjeva pa se odvažio otići do Jankovca gdje je također zabilježio jedinstvene prizore za koje se treba potrudili ali imati i ljubavi koju on kroz foto objektiv pokazuje kako se nešto voli i za čime se žudi.

Kada imamo veći broj prekrasnih fotografija uvijek naglašavamo kako fotografije govore više od tisuću riječi, a da je tako svjedoči i ova galerija na kojoja se najiskrenije zahvaljujemo kolegi Cenbaueru uz preporuku i za slijedeće prve takve foto reportaže.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: