Kviz u čaglinskoj osnovnoj školi „Nije tajna – lektira je sjajna”

Autor: D.K.

ČAGLIN – Sve su vidljivije razne aktivnosti čaglinskih osnovnoškolaca koji se ovih dana intenzivno pripremaju za Županijsko natjecanje iz lektire kojem je prethodio kviz na školskoj razini „Nije tajna – lektira je sjajna!“ i to za učenike 3. i 5. razreda.

Školski kviz je vodio knjižničar u Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin Emir Džaferović uz mentoricu učenika 3. razreda, učiteljicu Željku Peić. Učenici su odgovarali na ukupno 50 pitanja iz pročitanih knjiga, za 3. razrede „Jurnjava na motoru“ (Slavko Kolar) i „Čarobnjak iz Oza“ (L.F.Baum), a za 5.razrede „Trojica u trnju“ (Pavao Pavličić) i „Mrvice iz dnevnog boravka“ (Sanja Pilić).

U kategoriji učenika 3. razreda sudjelovale su dvije ekipe, prva u sastavu Antea Borevac, Marin Knaus i Iris Šišić dok su u drugoj sudjelovali učenici Marino Majetić i Marta Vidmar.

Ekipu učenika 5.razreda sačinjavale su četiri ekipe, u prvoj Nada Stjepanović, Andrea Rogalo i Claudia Pamer, drugoj Antonija Vukić, Magdalena Korman i Valentina Tušek, trećoj Petar Šapina i Matej Marković dok su u četvrtoj bili Matej Hovanjek, Leon Delić i Domagoj Buturac.

Prvo mjesto u kategoriji 3. razreda izborili su Antea Borevac, Marin Knaus i Iris Šišić, a u kategoriji 5. razreda najbolje je plasirana ekipa u sastavu: Nada Stjepanović, Andrea Rogalo i Claudia Pamer.

Ekipe s najvećim brojem osvojenih bodova natjecati će se na županijskoj razini natjecanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega 26. travnja 2016. godine.

Pobjednici na školskoj razini kviza dobili su priznanja za osvojeno 1. mjesto, a ostali sudionici zahvalnice za sudjelovanje.

Uz čestitke pobjednicima može se poželjeti još i uspjeh na županijskoj razini natjecanja.

 

Više iz kategorije