Nova “poštanska eskadrila” u gradovima i selima Požeštine (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Ovih će se dana naši poštari, koje svakodnevno susrećemo na ulicama grada Požege i okolnim selima u Požeštini, moći vidjeti na novim prijevoznim sredstvima, mopedima kojih je na razini države, Hrvatske pošte nabavljeno 446 od kojeg je broja, njih 20-ak isporučeno na ove prostore.

Dosadašnji motocikli koje su koristili naši poštari kako doznajemo neki će, oni koji su bolji i tehnički ispravniji, ostati kao pričuva dok će drugi biti rashodovani i na način kako je to propisano prodani.

Kako nam je rekao jedan poštar teško mi se rastati od “mog starog ljubimca” kojeg već koristim dugi niz godina i nikad me nije u tolikoj mjeri iznevjerio i ostavio.

-“Poznavao sam ja njega, a i on mene. Ako se i desio neki manji kvar čak sam to i sam otklonio i problem je bio riješen. Ovaj novi limeni ljubimac čini se veoma dobar na kojeg ćemo se trebati naviknuti. Na prvi pogled novi moped ima velike prednosti ali i manje nedostatke, kad gledamo na posao u kojem ga trebamo. Sve ćemo vam znati reći za nekoliko dana dok obiđemo prve naše linije i kad se u sve uvjerimo kako će to funkcionirati na terenu – ispričao nam je jedan samozatajni poštar koji se nije želio previše medijski eksponirati, a naglasio je dovoljno je i što ste me slikali.

-Hrvatska pošta nabavila je 446 novih mopeda, od toga njih 20 je isporučeno u Požegu. Mopedi su GENERIC ONYX, dodatno su opremljeni prednji spremnikom (koferom) zapremnine 20 l, stražnjim zapremnine 72 l, a imaju integriranu i pismovnu torbu. Cijena jednog takvog mopeda je 10.989 kn. Dostava na novim mopedima kreće početkom ožujka, a stari koji se zamjenjuju novima će biti rashodovani – navodi se u odgovoru kojeg smo dobili od Jo Kempen, voditeljice Odjela za odnose s javnošću u Hrvatskoj pošti.

O tome kako izgleda nova poštanska eskadrila za vrijeme probne vožnje ulicama Požege više se može vidjeti na fotografijama našeg fotoreportera koji se potrudio dočarati svaki detalj novih “ljubimaca” koji su neophodni za svakodnevni rad u dostavi pošte i paketa na naše kućne adrese.

 

Više iz kategorije