Kćeri, zetovi, grad Kutjevo i Požeško-savonska županija obnovili kuću koja je izgorjela u požaru

Autor: D.K.

POREČ – Prije nešto više od mjesec dana, točnije u noći sa 28/29. siječnja u potpunosti je izgorjela kuća u vlasništvu starice Zorke Milošević iz Poreča, pokraj Kule. Unatoč brzoj intervenciji i većem broju vatrogasaca nije se uspjelo spasiti gotovo ništa, ostali su samo zidovi. Čuvši za taj nemili događaj na mjesto požarišta je bio došao i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir koji se odmah stavio na raspolaganje obećavši da će pomoći u svojim mogućnostima, što je u konačnici i učinio, doznali smo od obitelji.

Danas je situacija sasvim drugačija. Kuća je dovedena u fazu useljivosti, obnovljena je i uređena, a ovih dana gospođa Zorka bi se trebala useliti i ponovno vratiti na svoje ognjište. Kako nam je u razgovoru rekla moja kućica moja slobodica. Stavljena je građa na kuću, uređena je unutrašnjost kuće, a sada predstoji nabavljanje pokućstva, od namještaja, štednjaka, hladnjaka i svih drugih potrepština koje su potrebne za jedno skromno domaćinstvo.

Prema riječima još uvijek potištene Zorke Milošević u pomoć pri obnovi uz njene kćeri i zetove priskočio je i grad Kutjevo i Požeško-slavonska županija, pomogli su koliko su mogli i hvala im na tome, rekla nam je gospođa Zorka.

Kuća je prepokrivena ne novim, ali u veoma dobrom stanju, crijepom, uređen je uz sobe i sanitarni prostor sada bi trebala još koja “dobra duša” da pripomogne kako bi se nabavilo ono najnužnije za obitavanje u jednoj skromnoj selskoj obiteljskoj kućici na “početku sela”.

Inače, gospođa Zorka je sama živjela u toj kući koju je kupila 2003. godine. I sada nam je naglasila kako je ulagala i uređivala kuću od novca kojeg je zarađivala odlazeći u nadnice, u berbu duhana, a radila je i sve druge poslove na poljoprivredi i to samo zato da bi mogla živjeti dostojnim životom. Sve se to u jednom trenu srušilo, ali budući da je bila borbena u svom životu nije se predala.

I ovim putem apleriamo na dobrotvore da se jave i pomognu sa pokućstvom kako bi gospođa Zorka mogla što prije useliti u svoj dom.

Na fotografijama prikaz kako kuća izgleda danas, a prilažemo i fotografije kako je to izgledalo to jutro nakon požara.

Više iz kategorije