Na Požeškom plesokazu nastupilo više od 480 plesača (FOTO GALERIJA)

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Sinoć je Gradskom kazalištu Požega održan 15. po redu međunarodni festivalu plesa – Plesokazu, čije je domaćin i organizator plesna umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar. Ovaj plesni vikend ugostit će više od 480 plesača iz 41 plesnog ansambla, 21 grada i 3 države.

Tako je ovoga vikenda u Požegi, uz plesne škole i radionice iz cijele županije, zaplesati i plesači iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Samobora, Pule, Šibenika, Splita, Zadra, Čakovca, Siska, Karlovca i mnogih drugih gradova Lijepe naše te gosti iz Gradiške iz Bosne i Hercegovine i Logateca iz Slovenije.

Vedran Neferović, požeški gradonačelnik

Posjetitelje Plesokaza pozdravio je gradonačelnik Vedran Neferović, zahvalivši Ilijani Lončar na njezinom dugogodišnjem radu i entuzijazmu.

– Ovaj impozantni broj sudionika i gostiju je dokaz da je ovaj festival odavno prešao jednu stepenicu entuzijazma i dolaska Ilijane Lončar u naš grad i podizanja kvalitete kulturnog života u Požegi. U jednoj maloj sredini, često puta skeptičnoj prema novitetima, prema nekim novim idejama, ona je svojom upornošću pokazala da se može izdići iznad toga i pozicionirati Požegu visoko na kulturnoj karti Hrvatske – poručio je gradonačelnik Neferović, poželjevši svim gostima ugodan boravak u našem gradu.

Prva večer bila je posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu dok je danas na repertoaru show, jazz, hip hop, break i step plesu. Ovaj cijenjeni međunarodni plesni festival ove godine vodi hrvatska glumica Doris Pinčić Rogoznica, a u sklopu programa svi zainteresirani još danas mogu pogledati predstavu “Ti” u izvedbi profesionalnih plesnih umjetnika Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića koja je na programu u 17 sati.

Festival se održava uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, Turističke zajednice grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

/Izvor: pozega.hr, foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije