Zvonku Ciganoviću iz Požege i ove godine šampionska titula za kulinovu seku

Autor: DK

VELIKA – Sinoć je u Vatrogasnom domu u Velikoj drugu godinu za redom održan Festival kulinove seke u organizaciji tjednika kronika Požeško-slavonska i njenog urednika Vladimira Protića. Organizacija je bila visokoj razini na koju su se odazvali brojni proizvođači te slavonske delicije, njih 74 koliko ih je donijelo svoje uzorke na ocjenjivanje i to iz tri slavonske županije, domaću Požeško-slavonsku, Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku.

Ova se godina posrećila prošlogodišnjem dobitniku Zvonku Ciganoviću iz Požege koji je i ove godine prema ocjeni stručnog povjerenstva dobio najveći broj bodova i tako osvojio šampionsku titulu dok je plaketa – veliko zlato pripala Thomasu Pandžiću, Zvonku Mariću te Gabrijeli i Barbari Ciganović koja je priznanja i nagrade uručio predsjednik stručnog povjerenstva i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha.

Uručene su i drugim proizvođačima zlatne, srebrene i brončane plakete ovisno o dobivenom broju bodova koje su uručili požeški gradonačelnik Vedran Neferović, velički načelnik Vlado Boban i organizator manifestacije Vladimir Protić.

Doprinos bogatom programu Festivala uređenjem stolova na starovinski način dali su  KUD Poljadija Grabarje, KUD Požeška dolina, , KUD Svilenka Buk, KUD Rama Pleternica, KUD Šijaci Biškupci i HKUD Slavonija iz Jakšića, a uz stolove koje su uredili i svoje ljepotice za izbor ljepotice Festivala. Njih devet se natjecalo pokazujući ljepotu ruha slavonske narodne nošnje, a prema prosudbenom povjerenstvu prva je nagrada pripala mladoj članica KUD-a Šijaci iz Biškupaca Josipi Damljanović, dok je prvom pratiljom proglašena Veronika Tvrdy iz KUD-a Svilenka iz Buka, a drugom pratiljom proglašena je Snježana Čokrlić iz domaćinskog KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Velike.  Lente i nagrade organizatora djevojkama i snaši uručio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

Najbolje uređeni stol na festivalu imala je obitelj Begović iz Drškovaca koja se sa svojim prijateljima potrudila da se izgleda na najstarovinskiji način na kojem je dočarana bogata tradicija Slavonije.

Za glazbeni program pobrinuli su se ocjenjeni su odličnom ocjenom tamburaški sastavi, “Baruni” iz Trenkova- Trnovca, “Kutjevački sanjari”, “Bećaruše” iz Grabarja, mladi tamburaši iz KUD-a “Poljadija”, posebni gosti su bili članovi muškog pjevačkog zbora “Starotopoljani” iz Starog Topolja koji su veoma dobro raspoloženi uveseljavali goste i uzvanike starim slavonskim pjesmama uz troglasne napjeve. U programu su nastupili i domaći tamburaši uvijek dobre “Veličke legende”.

Među gostima i uzvanicima uz domaćina, općinskog načelnika Velike Vlade Bobana bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon te načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: