Svečanost uručenja nagrada povodom proglašenja najboljih sportaša, sportašica, udruga i trenera (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

POŽEGA – Prigodom proglašenja najuspješniji sportaša, sportašica, udruga i trenera s područja grada Požege za 2015. godinu prigodnim riječima obratio se predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović i zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon. U glazbenom dijelu tijekom svečanosti nastupio je Komorni tamburaški orkestar Glazbene škole Požega.

Požeški športski savez okuplja 70 udruga, u kojima je oko 3500 sportaša. Ka udruge-sportski klubovi i pojedinci svi ravnopravno sudjeluju u izboru za one najbolje koji su se dokazali i postigli zavidne rezultate u protekloj godini.

Nino Abramović, predsjednik Požeškog športskog saveza

-Broj od 3.500 je obveza za sve nas, a tu mislim i na vas sportaše i nas roditelje, zatim djelatnike u sportu i na političare i gospodarstvenike da u slijedećim danima, mjesecima i godinama zajednički sustavno radimo na povećanju broja sportaša. Svi znamo da cijela Slavonija i veći dio Hrvatske, samim time i grad Požega prolaze posljednjih godina kroz jedno teško razdoblje zbog broja stanovnika, a time i sportaša. Podatak o broju novorođenje djece u Požegi u posljednjih deset godina koji se smanji sa broja tisuću rođenih u 2005. godini na broj ispod 500 u 2015. podatak je koji bi sve nas trebao zabrinjavati. Što se sporta tiče smatram da bismo svi trebali sudjelovati u zatvaranju jednog kruga koji čine sportaši potičući prijatelje i kolege na uključivanje i bavljenje sportom. Posebno izdvajam gospodarstvenike i političare koji bi trebali ravnopravno sudjelovati osiguravajući sredstva i smjernice za rast i napredak sporta – rekao je Nino Abramović, predsjednik Požeškog športskog saveza koji je i objasnio razliku u vrsti nagrade u odnosu na prethodni izbor kao i na sam način izbora kako je određeno Statutom i Pravilnikom Požeškog športskog saveza.

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege

U ime grada Požege na svečanosti se obratio zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon koji je naglasio da je grad Požega u 2015. godini za sport izdvojio preko 4,2 milijuna kuna.

-Požega ima dugogodišnju tradiciju bavljenja sportom i ostvarivanja veoma dobrih sportskih rezultata. Ako se samo prisjetimo ne tako davne prošlosti u gradu Požegi sportske ustanove i sportski objekti krenuli su odmah nakon grada zagreba i drugih velikih gradova na području RH čime je grad Požega stavljena na jednu veliku kartu kulture, a isto je tako sport stavljen na jedno vrlo značajno mjesto. Grad Požega će i dalje pratiti sport prvenstveno kroz rad Ustanove sportski objekti i ulaganja u sportske objekte, opremu i dr. Pratiti ćemo sport i kroz rad Požeškog športskog saveza prvenstveno misleći na zatvaranje financijske konstrukcije za poslovanje, na plaćanje onih osnovnih stvari, prijevoz, kotizacija, suci i sl. Želim napomenuti i to da je grad Požega prošle godine izdvojio preko 4,2 milijuna kuna za sport – rekao je Mario Pilon.

Nakon pozdravnih riječi uslijedilo je svečano uručivanje nagrada o čemu više govori foto galerija.

Tonka Pavelić s roditeljima Zdenkom i Krešimirom, najbolja juniorka iz Gimnastičkog društva Sokol

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: